4 greșeli de link building, evidențiate de o agenție care oferă servicii SEO

4 greșeli de link building, evidențiate de o agenție care oferă servicii SEO
servicii seo

Link building-ul este practica SEO (Search Engine Optimization – optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare) de a plasa ori crea link-uri către site-ul vizat (spre exemplu, magazinul online sau pagina de prezentare a produselor sau serviciilor clientului) pe alte site-uri importante, pentru a spori vizibilitatea, brand awareness-ul și, pe cale de consecință, numărul de clienți, vânzările și veniturile respectivului business.

Backlink-urile (denumirea link-urilor de pe alte site-uri către site-ul vizat) oferă numeroase beneficii: creșterea credibilității, îmbunătățirea pozițiilor în Google (deoarece acesta este un factor important de ranking), sporirea traficului, un „boost” important al tuturor indicatorilor SEO, mai multe oportunități de conversie (transformarea vizitatorilor site-ului în cumpărători), crearea unor conexiuni puternice pe nișa respectivă de produse/servicii, precum și evidențierea brand-ului drept o „voce” cu autoritate în domeniu.

Bineînțeles, ca orice alt aspect care ține de optimizarea SEO, nici link building-ul (crearea de backlink-uri) nu este un proces cu rezultate instantanee, iar cei care vizează așa ceva pot comite greșeli grave, precum cele enumerate mai jos. În schimb, dacă lași această activitate de durată în seama unei agenții profesioniste de servicii SEO, cu o experiență îndelungată și nenumărați clienți din diverse domenii, vei fi martorul unor creșteri exponențiale la toate capitolele enumerate anterior.

Fără alte introduceri, iată care sunt 4 dintre cele mai comune și grave greșeli de link building, conform firmei de servicii SEO iAgency.ro:

1.Conținut de slabă calitate. În primul rând, dacă site-ul tău este slab din punct de vedere calitativ (informații insuficiente, copiate, cu greșeli gramaticale, irelevante pentru publicul țintă etc.), nimeni nu va dori să se asocieze cu el, iar cei care vor ajunge totuși să-l viziteze vor căuta să-l părăsească rapid. În schimb, o agenție de marketing online desăvârșită include printre serviciile SEO oferite și copywriting-ul/content writing-ul, prin urmare această problemă nu va exista în cazul colaborării cu o astfel de firmă;

 

2. Schimbul de link-uri. În trecut, schimbul de link-uri era o practică foarte comună printre bloggeri și alte categorii de utilizatori de internet, însă astăzi este nu doar inutilă, ci chiar dezavuată de către Google. O agenție de servicii SEO nu va cădea niciodată în această capcană, expunându-și clienții la penalități din partea motorului de căutare, ci va crea backlink-uri relevante, în mod natural, nu „la schimb”;

servicii seo

3. Ancore irelevante. De asemenea, o altă greșeală constă în folosirea unor ancore (textul pe care se pune link-ul) care nu au legătură cu brand-ul sau cuvintele cheie targhetate, putând atrage alte consecințe nedorite din partea boților Google. „Secretul” constă în folosirea diferitelor expresii relevante pentru respectivul business, alături de denumirea brand-ului (variațiile vor ține cont de specificul fiecărei pagini către care trimite link-ul – homepage, categorii, pagini de produs etc.). Experții în servicii SEO vor stabili ancorele numai în urma unui proces minuțios de cercetare (keyword research). În general, te poți ghida după următoarea regulă: ancorele pe cuvinte cheie generale (spre exemplu, servicii funerare) vor trimite către homepage, iar cele pe expresii mai specifice (pompe funebre sector 4) – către respectivele pagini de servicii;

4. Lipsa diversității link-urilor. Nu în ultimul rând, dacă folosești o singură ancoră (de exemplu, brand-ul) sau un singur link (de exemplu, spre homepage) pentru procesul de link building, vei atrage din nou atenția motoarelor de căutare în mod negativ. Prin urmare, varietatea este… cuvântul cheie, atât la propriu, cât și la figurat.

 

În concluzie, cea mai simplă modalitate de a evita aceste greșeli de link building este să contactezi o agenție de marketing online consacrată, care va oferi un pachet complet de servicii SEO, inclusiv crearea de link-uri puternice către domeniul business-ului tău, pe site-uri recunoscute și cu autoritate.

Urmăriți B1TV.ro și pe