Același încărcător pentru toate telefoanele mobile, în Europa. Proiectul, pe ultima sută de metri

Același încărcător pentru toate telefoanele mobile, în Europa. Proiectul, pe ultima sută de metri
Foto - Onur Binay (Unsplash.com)

De câte ori ți s-a întâmpat să ai nevoie să-ți încarci telefonul, iar singurul încărcător disponibil să nu se potrivească cu smartphone-ul tău? Comisia Europeană intenționează să rezolve această problemă, prin intermediul unui pachet legislativ.

Margrethe Vestager, vicepreședinte în cadrul Comisiei Europene, cu atribuții în politica de concurență, a făcut anunțul mult așteptat de întreaga comunitate europeană.

„Să ai un încărcător universal care se poate cumpăra independent de marca telefonului permite economisirea de resurse și simplificarea lucrurilor, a declarat comisarul European, pentru France Info.

Apple, împotriva proiectului votat în Parlamentul European

Proiectul se află pe ultima sută de metri, deci urmează să intre în curând, în vigoare, probabil pe finalul anului în curs sau în prima parte a anului 2022.

„Ne aflăm în linie dreaptă penntru a da tușa finală acestui proiect. Nu cunosc calendarul cu exactitate, dar credeți-mă, suntem în ultima fază„, a mai transmis oficialul european.

Măsura a fost anunțată din nou, după ce în ianuarie 2020, eurodeputații au adoptat o rezoluție neconstrângătoare în favoarea unui încărcător universal pentru telefoanele mobile, în Europa, în numele tuturor consumatorilor și mediului, potrivit Agerpres.

La începutul anului, eurodeputații au cerut o legislație europeană într-un termen de șase luni, dar s-au lovit de mari reticențe din industrie, în special din partea celor de la Apple. De asemenea, diverse nemulțumiri există și din partea Google și Amazon.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare