Alertă DNSC: Utilizatorii Instagram sunt din nou în pericol!

Alertă DNSC: Utilizatorii Instagram sunt din nou în pericol!

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează, vineri, că utilizatorii Instagram sunt vizaţi de o campanie de tip phishing, atacatorii folosind conturi compromise pentru a face noi victime.

Atacatorii pretind că au nevoie de link-ul din sms pentru a obţine un vot într-un concurs online

”Continuă campania de tip phishing care vizează utilizatorii reţelei sociale Instagram. Atacatorii se folosesc acum de conturi compromise de Instagram pentru a convinge potenţialele victime, prin tehnici de inginerie socială, să furnizeze link-ul de resetare a parolei contului primit prin sms”, a transmis, vineri, DNSC.

Specialiştii precizează că atacatorii pretind că au nevoie de link-ul din sms pentru a obţine un vot într-un concurs online.

”Nu furnizaţi altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, chiar dacă sunt prieteni sau cunoscuţi, pentru că astfel puteţi pierde accesul la cont.

Atacatorii să se folosesc de opţiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forţa modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva doreşte să vă fure contul”, au mai transmis specialiştii DNSC.

Alte recomandări ale acestora:

Evitaţi accesarea link-urilor din surse necunoscute!

Atenţie la corectitudinea gramaticală şi de exprimare în limba română a textului primit. De cele mai multe ori atacatorii nu sunt vorbitori de română.

Activaţi autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea şanselor de a avea contul compromis.

În cazul în care aţi căzut în capcană şi aţi pierdut accesul la cont, adresaţi-vă Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuaţi paşii necesari pentru validarea identităţii.

Urmăriți B1TV.ro și pe