Amazon ”declară război” Apple prin noua linie de tablete și e-readere Kindle (VIDEO)

Foto: Theverge.com

 Amazon a dezvăluit o nouă linie de e-readere și tablete Kindle încercând astfel să zdruncine dominația tApple cu tableta iPad. Retailer-ul a prezentat noile device-uri joi, acestea având prețuri cuprinse între 69 și 599$ în cazul vârfului de gamă Kindle Fire HD, toate fiind susținute de magazinul online al Amazon, care oferă peste 22 de milioane de filme, show-uri de televiziune, melodii, aplicații, jocuri, cărți și reviste, relatează Bloomberg.

”Nu a fost o prezentare de produs cât a fost o declarație de război. Este clar că Amazon vrea să atragă clienții Apple. Amazon nu mai este în acest moment o companie care poate fi ignorată de Apple”, a declarat analistul Michael Gartenberg, din cadrul firmei de cercetare media Gartner Inc. Amazon a câștigat 2,1 procente joi, la închiderea bursei din New York, considerat un record de creștere.

Pentru a atrage utilizatorii Apple, Amazon se bazează pe Kindle prin care speră să își vândă filmele digitale, cărțile și muzica. Totuși, în curând compania se va confrunta cu o concurență serioasă din partea Apple, care va introduce în curând o tabletă iPad de dimensiuni mai mici. 

Noua linie de produse, denumită Kindle Fire HD, include un model cu display de 7 inch, care costă 199 dolari sau 249, un altul cu ecran de 8,9 inch pentru suma de 299 sau 369 dolari și o versiune 4G de 499 sau 599 dolari. Prețurile depind de capacitatea memoriei ficărui device.

Noua gamă de tablete și e-readere Kindle:

Embed: " />

Tabletele Fire HD au un preț de pornire de 299 dolari, ecrane mai mici decât iPad-ul, sunt subțiri, oferă o memorie asemănătoare și un sistem de operare mai robust pentru un preț mai mic.

Tabletele Kindle Fire HD au aplicații speciale construite de Skype și de Facebook Inc., operatorul celei mai mari rețele de socializare din lume. De asemenea, noile produse Kindle includ camere frontale pentru apeluri video, Bluetooth și difuzoare stereo cu sunet Dolby Digital Plus. În plus, dispun de două antene pentru o cât mai bună conectivitate wireless.

Tags:
Ultima oră
19:17 - Alexandru Rafila, întrebat dacă are „curaj” să își vaccineze copilul: Știe discuțiile legate de utilitatea vaccinării. E pregătit și chiar mă întreabă când îl vaccinez
19:00 - Alexandru Rafila: Probabil că săptămâna viitoare vom ajunge la 25.000 sau 28.000 de cazuri pe zi / Este aproape imposibil să nu te infectezi cu tulpina Omicron
18:43 - O fată de 13 ani a fost rănită de un recipient cu lichid inflamabil aprins, în județul Argeș. Recipientul ar fi fost aruncat dintr-o mașină
18:26 - SUA, pregătită să contracareze agresiunea rusă în orice scenariu. Antony Blinken: Alegerea este a lui Vladimir Putin. Diplomația, singura modalitate responsabilă pentru soluționarea crizei
18:02 - 11.743 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Doar 1.312 au venit pentru prima doză
17:48 - Incendiu violent în Covasna: 5 case au ars complet și alte 3 au rămas fără acoperiș. Au fost evacuate 19 persoane, printre care și doi copii
17:31 - Violențe la protestul anti-restricții de la Bruxelles. Forțele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene (VIDEO)
17:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Paradoxul nefericirii profunde a omului care are tot ce-i trebuie (VIDEO)
17:07 - Ninsorile abundente au provocat un adevărat haos în Turcia: Mai multe persoane au murit sau au fost rănite în accidente rutiere. Numeroase localități au rămas izolate (VIDEO)
16:42 - Adrian Criț (STB): Mai mulți conducători de troleibuz s-au întors tremurând la depou. Au fost presați de liderii sindicali să iasă de pe traseu. Cineva va răspunde în fața legii