Amazon și Apple au primit amenzi de 200 milioane euro pentru practici anticoncurenţiale

Amazon și Apple au primit amenzi de 200 milioane euro pentru practici anticoncurenţiale

Autoritatea pentru concurenţă din Italia a amendat companiile americane Amazon.com şi Apple Inc cu peste 200 de milioane de euro pentru practici anticoncurenţiale în vânzarea de produse Apple şi Beats.

Numai anumiţi distribuitori aveau voie să vândă produse Apple şi Beats pe portalul Amazon.it

Astfel, în conformitate cu prevederile unui contract convenit în 2018 de cele două companii americane, numai anumiţi distribuitori aveau voie să vândă produse Apple şi Beats pe portalul Amazon.it, fiind o încălcare a legislaţiei din Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

Autoritatea pentru concurenţă din Italia a sanționat cele 2 companii. Amazon a fost amendat cu 68,7 milioane de euro, iar Apple cu 134,5 milioane de euro. Totodată, le-a cerut celor două companii să elimine restricţiile pentru a da tuturor distribuitorilor de produse veritabile Apple şi Beats acces nediscriminat pe Amazon.it.

Apple a anunțat deja că va contesta amenda.

„Pentru a ne asigura că clienţii noştri cumpără produse veritabile, lucrăm în strânsă colaborare cu distribuitorii şi avem echipe specializate de experţi în întreaga lume pentru a coopera cu forţele de ordine, autorităţile vamale şi comercianţii pentru ne asigura că doar produse Apple veritabile sunt vândute”, a subliniat grupul informatic american.

Compania Amazon a mai fost cu aproape 900 milioane de dolari

Uniunea Europeană a impus, în luna iulie, companiei Amazon.com o amendă de 886,6 milioane de dolari, deoarece a procesat datele private încălcând GDPR (Regulamentul General privind protecţia datelor în UE).

„Credem că decizia CNPD este lipsită de fundament şi intenţionăm să ne apărăm serios în această chestiune”, a anunţat Amazon, în documentele sale financiare, la acea vreme.

Tags: