Amazon va da afară 18 mii de angajați pentru a reduce costurile

Amazon va da afară 18 mii de angajați pentru a reduce costurile
Foto: Hepta/Zuma Press / Rafael Henrique.

Amazon plănuiește să elimine peste 18.000 de locuri de muncă, cel mai mare număr din istoria firmei, în timp ce luptă pentru a reduce costurile.

Cele mai multe dintre locurile de muncă desființate vor fi cele din magazinele și de la resurse umane

Gigantul online, care are 1,5 milioane de angajați la nivel global, nu a precizat care va fi țara în care se vor face reducerile de locuri de muncă, dar a spus că acestea vor include Europa.

Cele mai multe dintre locurile de muncă desființate vor fi cele din magazinele sale, inclusiv Amazon Fresh and Go, și din divizia de resurse umane.

Șeful Andy Jassy a invocat „economia incertă” pentru reducerile de personal, spunând că „a făcut angajări rapide de-a lungul mai multor ani”.

„Nu luăm aceste decizii cu ușurință și nici nu subestimăm cât de mult ar putea afecta viețile celor care sunt afectați”, a spus el într-o notă adresată personalului.

El a spus că anunțul a fost devansat din cauza faptului că unul dintre angajații firmei a divulgat reducerile în exterior.

„Companiile care durează mult timp trec prin diferite faze. Nu se află în fiecare an în modul de expansiune intensă a personalului”, a adăugat el.

Amazon a înregistrat o încetinire a vânzărilor după ce afacerile au explodat în timpul pandemiei, când clienții plictisiți acasă au cheltuit mult online.

O combinație puternică de scădere a veniturilor din publicitate, datorată faptului că întreprinderile caută să economisească bani, alături de consumatorii care cheltuiesc mai puțin pe măsură ce criza costului vieții lovește puternic firmele de tehnologie.

Alte mari firme de tehnologie, printre care Meta – care deține Facebook, Instagram și WhatsApp – și firma de software pentru afaceri în cloud Salesforce au anunțat recent reduceri importante.

Se așteaptă ca angajații Amazon afectați de reduceri să fie anunțați până la 18 ianuarie

Urmăriți B1TV.ro și pe