ANCOM: Starlink a dobândit dreptul de a furniza servicii de acces la internet în România

ANCOM: Starlink a dobândit dreptul de a furniza servicii de acces la internet în România
Sursa foto: Pixabay

Starlink Internet Services a dobândit dreptul de a furniza servicii de acces la internet în România, începând cu data de 2 martie 2022, a transmis Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Potrivit Economedia.ro, începând cu 3 martie 2022, în urma depunerii documentației necesare, companiei STARLINK INTERNET SERVICES LIMITED i-a fost emisă o licență de utilizare a spectrului radio pentru furnizarea de servicii publice de comunicații prin satelit pe teritoriul României în benzile de frecvențe 14.00 – 14.50 GHz (sensul Pământ – spaţiu) și 10.70 – 12.75 GHz (sensul spaţiu – Pământ).

De asemenea, a fost emisă și o licență pentru amplasarea de stații de sol de tipul gateway în benzile de frecvențe 27,5 – 29,1 GHz și 29,5 – 30,0 GHz (sensul Pământ – spațiu), respectiv, 17,8 – 18,6 GHz și 18,8 – 19,3 GHz (sensul spațiu – Pământ).

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:06 - Turiști români, dezamăgiți de condițiile dezastruoase dintr-un hotel din Turcia: „Nu credeam că mai există asemenea bombe”
20:03 - Theodor Paleologu: Putin era chitit să atace Ucraina indiferent ce concesii i se făceau. El vrea să șteargă Ucraina de pe hartă, considerând-o o invenție antirusă / Zelenski e un comunicator fabulos (VIDEO)
19:52 - Nicolae Ciucă: SUA, cel mai apropiat aliat militar al nostru / Anul trecut, comerțul bilateral a atins un nou maxim istoric / Avem încredere că procesul de aderare la OCDE va fi accelerat (VIDEO)
19:37 - Borșul este amenințat de război, spune Unesco și-l pune pe lista de urgență alături de subiecte cum ar fi protecția jurnaliștilor
19:29 - Nicolae Ciucă: Cel mai bun mod de a răspunde la agresiunea Rusiei, să acționăm împreună ca o singură comunitate euroatlantică de valori și idealuri. România, un susținător ferm al unității transatlantice (VIDEO)
19:24 - Wizz Air și Ryan Air, în vizorul ANPC după sute de sesizări privind serviciile oferite
19:07 - Ministrul finlandez de externe: Arhitectura europeană de securitate a fost spartă. Există un nou tip de zid de fier între Rusia și restul. „Desigur” că un război în Europa dincolo de Ucraina este o posibilitate
18:57 - Theodor Paleologu: PNL merge în zid / Problema lui Ciucă legată de plagiat nu face bine Armatei / Când Ciolacu va ajunge premier, se va vedea mai bine șubrezenia pregătirii lui (VIDEO)
18:46 - Cercetătorii au dezvoltat un algoritm care poate prezice în ce zone vor avea loc crime. Acesta are o precizie de 90%
18:36 - Noutățile Netflix din luna iulie. Stranger Things sezonul 4 partea a doua este cel mai așteptat