Android 12 este disponibil pentru terminalele Google Pixel. Ce aduce noua actualizare

Android 12 este disponibil pentru terminalele Google Pixel. Ce aduce noua actualizare
Foto: Pixabay.com

Terminalele Pixel, ce utilizează sistemul Android, vor primi actualizare pentru noua versiune Android. Google a lansat prima versiune beta a noului sistem de operare în luna mai, în cadrul unei conferințe dedicată dezvoltatorilor, transmite Engadget.com

Actualizarea este deja disponibilă dispozitivelor din gama Google Pixel:

  • Google Pixel 5 & 5a 5G
  • Google Pixel 4 / 4 XL / 4a & 4A 5G
  • Google Pixel 3 / 3 XL / 3a & 3a XL

Android 12 include în pachetul său o nouă interfață grafică și o serie de funcții noi. O mare actualizare importantă este reprezentată de secțiunea de securitate și confidențialitate. Acum, utilizatorii Android vor putea vedea dacă camera, locația sau microfonul telefonului sunt folosite prin intermediul unui pop-up verde, în colțul ecranului. 

De asemenea, vei putea afla de ce anumite aplicații au nevoie de acces la anumite funcții ale telefonului tău, o actualizare foarte așteptată de toți utilizatorii Android. 

Chiar dacă Google a sperat ca noua versiune să fie disponibilă publicului larg în august, aceasta s-a lăsat așteptată până în octombrie. 

Ce a adus noul Android pe Google Pixel?

Pe lângă funcțiile enumerate mai sus, Android 12 aduce posibilitatea ca aplicațiile ce au acces la GPS să-ți poată vedea locația aproximativă. Acum, aplicațiile îți pot vedea locația exactă, dacă funcția și senzorul GPS este în funcțiune.

O nouă funcție disponibilă este reprezentată prin intermediul subtitrărilor și recunoașterii live a melodiile sau filmelor ce apar în fereastra Now Playing. Din păcate, această funcție este disponibilă doar în engleză și în câteva alte limbi. 

De asemenea, te poți aștepta la o remodelare a emojiurilor disponibile în tastatura Google, capturi de ecran ce permit derularea (posibilitatea de a captura o parte mult mai mare din ecran, într-o singură captură), dar și mult așteptatul control al dispozitivului prin intermediul gesturilor faciale.

Chiar dacă Android 12 a ajuns pe terminalele Pixel, Google anunță că posesorii de telefoane Samsung, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno sau Xiaomi vor trebui să mai aștepte pentru finalizarea optimizării și pentru aceste dispozitive.