Aplicația care îți fură datele și te lasă fără bani pe cont. Peste 10.000 de utilizatori, afectați

Aplicația care îți fură datele și te lasă fără bani pe cont. Peste 10.000 de utilizatori, afectați
Foto: pixabay.

Google Play Store a comis o gafă de proporții. Magazinul virtual a permis descărcarea unei aplicații periculoase, care fura datele de pe card.

Aceasta a fost instalată de peste 10.000 de ori înainte să fie ștearsă. Aplicația fiind deghizată într-un program menit să faciliteze  autentificarea în doi pași.

„Motivul pentru care a trecut neobservată a avut legătură cu faptul că își îndeplinea și funcția pe care o promova ‘pe față’. Cu alte cuvinte, funcționa foarte bine ca utilitar de autentificare în doi pași pe diverse site-uri și servicii online.

Din păcate, pe lângă facilitarea procesului de 2FA, intercepta datele de localizare și lista aplicațiilor instalate. Imediat după, îți dezactiva măsurile de securitate de pe dispozitiv, precum codurile PIN.

În etapa următoare, îți instala malware-ul Vultur, responsabil de interceptarea datelor de autentificare în aplicațiile de mobile banking. Ca o alternativă, obișnuiește-te să folosești pentru autentificarea în doi pași doar Google Authenticator sau Microsoft Authenticator”, relatează playtech.

Urmăriți B1TV.ro și pe