Apple a lansat noua generație de iPad: Noua tabletă are o memorie de 128 de GB

Apple a lansat noua generație de iPad: Noua tabletă are o memorie de 128 de GB

Compania americană Apple a lansat pe piață a patra generație de iPad, tableta având ecran retină și o memorie de 128 de gigabiți, dublă față decât orice model existent pe piață.

Noua tabletă marca Apple va fi disponibilă pe piață începând cu 5 februarie, cu un preț de pornire de 799 de dolari pentru versiunea Wi-Fi și 929 de dolari pentru versiunea cu conexiune celulară, citează Bloomberg.

Memoria mai mare va permite utilizatorilor să stocheze mai multe fotografii, cărţi, filme, show-uri, muzică şi aplicaţii pe iPad.

Apple a lansat în luna octombrie a anului trecut modelul iPad mini, cu un preț între 329 și 659 dolari. Cu acest ultim model lansat, compania americană vrea să răspundă competiției precum Amazon sau Microsoft.

”Piața de desfacere pentru tablete se extinde, iar Apple a sesizat oportunitatea de a lansa ceva nu doar pentru cei cu venituri mici, ci și pentru cei care vor să achiziționeze ceva scump și calitativ, pentru consumatorii grei de media”, explică analistul Tavis McCourt.

Apple a anunţat în această lună cea mai lentă creştere a profitului după 2003 şi cea mai slabă creştere a vânzărilor din ultimele 14 trimestre, alimentând temerile legate de capaciatea directorului general, Tim Cook, de a continua lansările de produse de top, la peste un an de la moartea fondatorului, Steve Jobs.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)