Apple a pierdut vânzări de 2 milioane de iPhone-uri și iPad-uri, din cauza încălcării patentelor de către Samsung

Apple a pierdut vânzări de 2 milioane de iPhone-uri și iPad-uri, din cauza încălcării patentelor de către Samsung
Foto: marccizravi.com

Apple a pierdut vânzări de 2 milioane de iPhone-uri şi iPad-uri din cauza încălcării patentelor companiei de către Samsung, a declarat în instanţă un expert financiar chemat de Apple ca martor în procesul cu grupul sud-coreean, derulat într-un tribunal din California, arată Mediafax.
       
Martorul Apple, contabilul american Terry Musika, a depus mărturie în legătură cu daunele de circa 2,5 miliarde de dolari pe care producătorul iPhone le cere Samsung, scrie portalul The Verge.  
       
Contabilul a analizat profiturile Samsung din vânzarea produselor despre care Apple acuză că i-au încălcat patentele, valoarea redevenţelor şi profiturile pe care Apple le-ar fi pierdut.
       
Costul pentru Apple al vânzărilor pierdute a fost estimat de Musika la 488,8 milioane de dolari.
       
Potrivit expertului adus de Apple, Samsung a avut venituri de 8,16 miliarde de dolari din vânzarea produselor care ar fi încălcat patentele Apple, cu un profit estimat la 2,24 miliarde de dolari. 
       
Taxele pe care Samsung le-ar fi datorat Apple pentru patente au fost estimate la 21,24 milioane de dolari.
       
Dacă sunt incluse şi profiturile pierdute de Apple, valoarea despăgubirilor s-ar situa la 2,5-2,75 miliarde de dolari, a spus el.
       
Apple a plătit 1,75 milioane de dolari echipei de 20 de persoane a expertului financiar, formată din programatori, contabili, statisticieni şi economişti, pentru estimarea daunelor la care ar avea dreptul de la Samsung.

Ultima oră
13:14 - Cât de serioase sunt de fapt controalele la vamă privind certificatul COVID. Român, întors din Grecia „Nici măcar nu s-a obosit să vadă că cei din documente corespund măcar ca număr cu cei din mașină”
12:59 - Bilanțul epidemiologic, în creștere: 233 de cazuri noi de infecție cu coronavirus și 6 decese raportate de INSP în 24 de ore. La ATI sunt 60 de pacienți cu COVID-19
12:51 - PSD: Am atacat în instanță măsura restrângerii disproporționate a participării la mitinguri (DOCUMENT)
12:34 - COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cel puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
12:30 - Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)