Apple I, primul computer creat de Steve Jobs, se vinde pe eBay pentru o sumă uriașă

Apple I, primul computer creat de Steve Jobs, se vinde pe eBay pentru o sumă uriașă
Apple I, primul computer creat de către Steve Jobs

Produsele electronice populare în urmă cu zeci de ani au devenit piese de muzeu sau adevărate „mine de aur” pentru cei care le posedă. De exemplu, un computer clasic de la Apple, primul model, se vinde pe eBay la un preț de 1,5 milioane de dolari, informează TimesNowNews.

Apple I, considerat cel mai rar calculator al celebrului brand, a fost produs și lansat pe piață în anul 1976, iar la acea vreme se vindea cu 666 de dolari, adică peste 3.100 de dolari în banii de astăzi. Calculatorul a fost construit de către Steve Jobs și Steve Wozniak, cofondatorii gigantului tech.

Computerul Apple I de pe eBay, perfect funcțional, o raritate pentru electronice atât de vechi

Computerul este unul dintre cele șase care are carcasa originală, confecționată din lemn Byte Shop KOA. Acesta conține inclusiv placa de bază NTI, originală și se află într-o stare perfectă de funcționare. Conectorii video și cei pentru tastatură sunt singurele piese schimbate.

Cel care a scos la vânzare computerul este cel de-al doilea proprietar. L-a luat în 1978, când l-a schimbat cu un model Apple II.

Apple I a fost comercializat în perioada 11 aprilie 1976 – 30 septembrie 1977. Avea un procesor MOS 6502 de doar 1 MHz și o memorie internă de doar 456 kb, adică jumătate sau o pătrime dintr-o imagine realizată astăzi cu telefonul mobil. În jur de 200 de modele au fost create de Jobs în garajul părinților săi din California, dintre care 170 au fost vândute.