Apple intră serios pe piaţa serviciilor financiare. Compania americană aduce un nou tip de serviciu 

Apple intră serios pe piaţa serviciilor financiare. Compania americană aduce un nou tip de serviciu 
Apple intră serios pe piaţa serviciilor financiare. Compania americană aduce un nou tip de serviciu. Sursa Foto: Hepta/ Sven Hoppe

Pay Later, noul serviciu de tip „cumpără acum, plăteşte mai târziu” al Apple, va fi gestionat de o subsidiară proaspăt înfiinţată, numită Apple Financing, infomrează news.ro.

Apple a înfiinţat o subsidiară financiară

Apple a anunțat Pay Later la începutul acestei săptămâni,cu ocazia conferinţei WWDC 2022, un serviciu care permite clienților să plătească în patru rate pe parcursul a șase săptămâni, fără a suporta taxe sau comisioane.

Pay Later, care va fi disponibil iniţial în Statele Unite, va fi integrat în Apple Pay şi disponibil în cazul achiziţiilor de la comercianţi care aleg să ofere această facilitate.

Totodată, Bloomberg a aflat că Apple va gestiona aceste împrumuturi printr- o subsidiară numită Apple Financing, care a primit toate aprobările necesare în statele americane în care va opera.

Apple lucrează şi la alte instrumente financiare

Goldman Sachs, care gestiona serviciile financiare oferite de Apple până acum, mai are doar rolul de a emite datele pentru cardurile Mastercard folosite pentru plăţi, potrivit sursei citate.

De asemenea, Apple lucrează la propriul sistem de procesare a plăţilor, pe care-l numeşte, sugestiv, Breakout. Compania americană mai lucrează şi la alte instrumente financiare, precum cele de analiză a fraudei şi calculare a dobânzii.

Cu această mutare, Apple intră serios pe piaţa serviciilor financiare, folosind pentru asta o tactică la care a apelat cu succes în ultimii ani în cazul componentelor hardware – dezvoltarea internă a produselor şi componentelor pentru care, anterior, se baza pe alte companii.

Urmăriți B1TV.ro și pe