Apple va exclude aplicaţia YouTube din următorul sistem de operare pentru iPhone şi iPad

Apple va exclude aplicaţia YouTube din următorul sistem de operare pentru iPhone şi iPad
Foto: dvice.com

Apple vrea să retragă aplicația YouTube de pe iPhone şi iPad odată cu următoarea versiune a sistemului de operare pentru dispozitive mobile, ceea ce nu face decât să sublinieze divergenţele tot mai accentuate dintre producătorul de electronice şi Google, scrie Wall Street Journal.

Licența pentru You Tube a expirat, iar Apple nu mai vrea să reînnoiscă contracttul. Drept urmare, aplicația nu va mai apărea în următoarea versiune a sistemului de operare, iOS 6 ca re urmează să fie lansată în această toamnă.

Aplicaţia YouTube a fost dezvoltată de Apple pe baza unei licenţe de la Google şi este inclusă pe iPhone încă din 2007, de la lansarea primului model al familiei de smartphone-uri.

Apple a precizat că Google pregăteşte propria aplicaţie YouTube pentru iOS, care va fi disponibilă pe iPhone şi iPad prin App store. Totodată, Apple vrea să înclouiască, în următorul său sistem de operare, serviciul de hărţi al Google cu unul propriu, după ce a investit mai mulţi ani în dezvoltarea unui concurent pentru Google Maps.