Apple: Vânzările de iPad și iPhone 4S, afectate de zvonurile și speculațiie referitoare la noile produse

Apple: Vânzările de iPad și iPhone 4S, afectate de zvonurile și speculațiie referitoare la noile produse
Foto: Kitchenideaswhite.com

Apple a anunțat că în trimestrul trei al anului fiscal 2012 a vândut 26 milioane de terminale iPhone, în creștere cu 28% față de anul trecut, și 17 milioane de tablete iPad, în creștere cu 84% față de aceeași perioadă din 2011. În același timp, gigantul american a anunțat că vânzările de iPad și iPhone au fost afectate de zvonurile privind lansarea noilor produse, scrie Thenextweb.com.

Apple a vândut 4 milioane de computere MAC în aceeași perioadă, ceea ce reprezintă o creștere a vânzărilor de 2% față de același trimestru al anului trecut, iar vânzările de iPod au scăzut cu 10%, la 6,8 milioane.

”Suntem încântați de vânzările record de 17 milioane iPad-uri, din trimestrul trei. Tocmai am adus la zi întreaga linie MacBook, vom lansa Mountain Lion și apoi iOS6 în această toamnă. De asemenea suntem foarte entuziasmați de noile produse pe care le avem în pregătire”, a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple.

”Continuăm să investim în creșterea afacerilor noastre și suntem încântați să declarăm în prezent un dividend de 2,65$ pe acțiune. Privind în față către al patrulea trimestru fiscal, ne așteptăm la venituri de aproximativ 34 miliarde dolari”, a declarat Peter Oppenheimer, CFO-ul și vicepreședintele senior al Apple.

Reprezentanții Apple au spus apoi că vânzările de iPad și iPhone au fost afectate de zvonurile privind lansarea iPhone 5 și a unei posibile mini tablete iPad.

Zvonurile referitoare la următorul iPhone au început imediat după lansarea iPhone 4S, având în vedere că specialiștii au considerat că adăugarea asistentului personal Siri nu era suficientă.

Iar informațiile privind posibila lansare a unei mini tablete iPad și-au făcut de asemenea loc în peisaj, mai ales după ce Google a arătat că oamenii își doresc așa ceva, după ce a prezentat noua tabletă Nexus 7.

Tags:
Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică