Apple: Vânzările de iPad și iPhone 4S, afectate de zvonurile și speculațiie referitoare la noile produse

Apple: Vânzările de iPad și iPhone 4S, afectate de zvonurile și speculațiie referitoare la noile produse
Foto: Kitchenideaswhite.com

Apple a anunțat că în trimestrul trei al anului fiscal 2012 a vândut 26 milioane de terminale iPhone, în creștere cu 28% față de anul trecut, și 17 milioane de tablete iPad, în creștere cu 84% față de aceeași perioadă din 2011. În același timp, gigantul american a anunțat că vânzările de iPad și iPhone au fost afectate de zvonurile privind lansarea noilor produse, scrie Thenextweb.com.

Apple a vândut 4 milioane de computere MAC în aceeași perioadă, ceea ce reprezintă o creștere a vânzărilor de 2% față de același trimestru al anului trecut, iar vânzările de iPod au scăzut cu 10%, la 6,8 milioane.

”Suntem încântați de vânzările record de 17 milioane iPad-uri, din trimestrul trei. Tocmai am adus la zi întreaga linie MacBook, vom lansa Mountain Lion și apoi iOS6 în această toamnă. De asemenea suntem foarte entuziasmați de noile produse pe care le avem în pregătire”, a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple.

”Continuăm să investim în creșterea afacerilor noastre și suntem încântați să declarăm în prezent un dividend de 2,65$ pe acțiune. Privind în față către al patrulea trimestru fiscal, ne așteptăm la venituri de aproximativ 34 miliarde dolari”, a declarat Peter Oppenheimer, CFO-ul și vicepreședintele senior al Apple.

Reprezentanții Apple au spus apoi că vânzările de iPad și iPhone au fost afectate de zvonurile privind lansarea iPhone 5 și a unei posibile mini tablete iPad.

Zvonurile referitoare la următorul iPhone au început imediat după lansarea iPhone 4S, având în vedere că specialiștii au considerat că adăugarea asistentului personal Siri nu era suficientă.

Iar informațiile privind posibila lansare a unei mini tablete iPad și-au făcut de asemenea loc în peisaj, mai ales după ce Google a arătat că oamenii își doresc așa ceva, după ce a prezentat noua tabletă Nexus 7.

Tags: