Asta da lovitură dată de hackeri / Securitatea cibernetică a fost pusă în pericol

Asta da lovitură dată de hackeri / Securitatea cibernetică a fost pusă în pericol
. Foto: Pixabay

Hackerii au dat o adevărată lovitură securităii cibernetice de la nivel global, după ce au reușit să spargă LastPass, cel mai popular serviciu de parole din lume, scrie playtech.ro.

Utilizatorii platformei au rămas înmărmuriți la aflarea acestei vești, căci sistemul pe care ei îl utilizau cu cea mai mare încredere a fost vânat de atacatorii cibernetici.

Anunțul atacului a fost făcut de companie, în urmă cu două săptămâni, atunci când hackerii au reușit să intre în posesia unor informații importante.

Platforma LastPass, ajunsă pe mâna hackerilor

Hackerii au reușit să pună mâna pe cel mai popular serviciu de parole, însă utilizatorii nu au motive de îngrijorare, căci datele lor se află în siguranță, a anunțat compania.

Aceasta a detaliat și modul în care atacatorii online au reușit să se infiltreze în sistemul lor care părea că este invincibil.

Din nformațiile oferite, se pare că s-ar fi creat o breșă de securitate în momentul în care hackerii au reușit să afle parola unuia dintre programatorii companiei.

Chiar dacă parolele utiliztaorilor se află în afara oricărui pericol, acest incident a adus o scădere a vizibilității companiei LastPass.

Urmăriți B1TV.ro și pe