Big Tech: Facebook, Amazon, Apple, Google și Netflix consumă, într-un an, energie electrică cât România

Big Tech: Facebook, Amazon, Apple, Google și Netflix consumă, într-un an, energie electrică cât România
Foto: Pixabay

Într-un an, cele cinci Big Techs, Facebook, Amazon, Apple, Netflix și Google, au consumat o cantitate de energie egală cu 49,7 milioane de megawați oră (MWh), mai mare decât Portugalia (48,4 milioane MWh) și Grecia (46,2 milioane MWh) şi aproape ca România (50 de milioane MWh), potrivit Rador care citează ANSA.

Factura de energie electrică este exprimată în kilowați-oră, care reprezintă consumul de energie electrică al fiecărei locuințe. Unitatea de măsură este watul și echivalează cu producerea a 1 joule pe secundă (1J/s). Un KWh este egal cu 1000 de wați oră

Cât consumă cei cinci din grupul Faang într-un an

Astfel, cei cinci din grupul Faang (Facebook, Amazon, Apple, Netflix și Google), au consumat o cantitate de energie egală cu 49,7 milioane de megawați oră (MWh). Aceste cifre depășesc Portugalia, care a consumat doar 48,4 milioane MWh și Grecia cu 46,2 milioane MWh. Însă, cantitatea este aproape egală cu cea pe care o consumă Romînia – 50 milioane MWh.

Datele sunt expuse de observatorul ESG Karma Metrix. Acesta a analizat rapoartele de sustenabilitate ale grupului Faang (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google), prezentate de agenția de marketing digital AvantGrade.com.

„Se evidențiază din partea Apple şi Google semnele pozitive ale unei reduceri de CO2, datorită ponderii mai mari a surselor de energie regenerabilă și căutării active a eficienței energetice în centrele lor de date”, arată studiul.

Dacă Internetul ar fi o țară, ar fi a patra cea mai poluată

nternetul produce emisii de CO2 atât pentru modalitățile prea puţin eficiente de a crea site-uri web și aplicații, cât și pentru combustibilii fosili care alimentează centrele de date. Potrivit Global Carbon Project, dacă Internetul ar fi o țară, aceasta ar fi a patra cea mai poluantă din lume.

Din 2018 şi până în 2020, consumul de energie al celor cinci giganți americani listați pe piaţa Nasdaq aproape s-a triplat, de de la 16,6 la 49,7 milioane MWh

Urmăriți B1TV.ro și pe