Breșă de securitate în WhatsApp: 360 de milioane de numere de telefon, expuse

Breșă de securitate în WhatsApp: 360 de milioane de numere de telefon, expuse
Foto: Pixabay

Numerele de telefon a aproximativ 360 de milioane de utilizatori WhatsApp dintr-un total de 108 țări au fost expuse în urma unei breșe de securitate.

Breșă de securitate WhatsApp

Numerele de telefon au fost deja puse în vânzare pe darknet, potrivit datelor furnizate joi de compania de securitate cibernetică Check Point, scrie rivaltimes.

Surse din WhatsApp au declarat, totuși, că „nu este vorba de o încălcare a datelor” și și-au exprimat „dezamăgirea” că firma de securitate cibernetică a „cumpărat o listă de telefoane care circulă pe internet pentru a repeta afirmații nefondate în scopul de a obține publicitate gratuită”.

Compania Check Point a difuzat joi rezultatele analizei sale cu privire la arhivele privind datele utilizatorilor acestei aplicaţii şi a dat asigurări că în ultimele patru zile aceste arhive, care includ prefixe de apelare, s-au pus în vânzare pe darknet „şi sunt distribuite la liber în rândul delincvenţilor cibernetici”.

Printre consecințele imediate ale acestei „breșe”, compania a citat posibilitatea ca aceste numere să fie folosite ca parte a unor atacuri de „phishing” prin intermediul aplicației în sine.

Cele mai frecvente atacuri după obținerea accesului la date sunt „vishing” (victima este păcălită să dea informații prin telefon) și „smshing”, care se realizează prin intermediul mesajelor „sms”.

Urmăriți B1TV.ro și pe