Care sunt cărțile favorite ale lui Bill Gates din 2018. Miliardarului nu îi place ficțiunea

Care sunt cărțile favorite ale lui Bill Gates din 2018. Miliardarului nu îi place ficțiunea
Sursă foto: hepta.ro

Pe 4 decembrie, fondatorul companiei Microsoft a împărtășit titlurile cărților care i-au plăcut cel mai mult în anul 2018, însă niciuna dintre elenu este de ficțiune, relatează Quartz Daily.

Educat (Educated), de Tara Westover
„Nu am crezut niciodată că ma voi identifica cu o poveste despre creșterea într-o familie de supraviețuitori mormoni, dar este o scriitoare atât de bună, încât ea m-a făcut să reflectez asupra propriei mele vieți în timp ce citeam despre copilăria ei extremă”, a indicat Bill Gates. De fapt, miliardarul a fost atât de captivat de carte, încât a susținut un interviu cu scriitoarea.

Armata Nimănui (Army of None), de Paul Scharre

Cartea este scrisă de un fost ranger al Armatei americane și totodată expert în apărare. Bill Gates a inclus-o în rândul cărților favorite datorită faptului că autorul explică într-un mod foarte accesibil avantajele și dezavantajele războiului autonom (de exemplu, prin intermediul dronelor).

21 de lecții pentru secolul 21 (21 Lessons for the 21st Century), de Yuval Noah Harari

Deși a precizat că nu este de acord cu tot ce a scris autorul, Bill Gates a inclus-o pe lista sa datorită modului în care au fost tratate probleme actuale și cu impact pe termen lung. Printre acestea numărându-se terorismul și schimbările climatice.

Ghidul Stării Mentale pentru Meditație și Atenție(The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness), de Andy Puddicombe

A fost cartea care l-a convins pe miliardar de utilitatea meditației, autorul fiind invitat de Bill Gates și de soția lui să îi învețe să medieze.

„Nu sunt sigur cât m-ar fi ajutat meditația în primele zile ale Microsoft, pentru că eram foarte concentrat și fără ea. Dar acum că sunt însurat, că am trei copii și că am un set de interese profesionale și personale mai larg, este o unealtă foarte bună pentru a-mi îmbunătăți concentrarea”, a precizat Bill Gates.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică