Cartelele SIM devin istorie. Numărul de telefon, transferat prin bluetooth

Cartelele SIM devin istorie. Numărul de telefon, transferat prin bluetooth
Una dintre cele mai folosite aplicații din România le pregătește o srupriză utilizatorilor. Ce vei putea face, direct pe telefon / Foto: Pexels.com

Cartelele SIM ar putea deveni istorie. Apple intenționează ca numărul de telefon sa poată fi preluat prin bluetooth. În prezent, sunt anumiţi operatori care înlesnesc trasferul numerelor de telefon între aparate, însă, prin cod QR și conexiune la Internet, printr-o rețea WI-FI.

Dispar cartelele SIM

În majoritatea cazurilor, cei care își schimbă telefoanele fie mută cartela SIM între aparate, fie solicită reprezentanților operatorului rețelei de telefonie mobilă înlocuirea cartelei cu una nouă.

Apple, însă, a dorit ca procedeul să fie simplificat, soluția implementată ducând la eliminarea totală a cartelelor SIM din peisaj.

Soluția este utilă, mai ales în cazurile în care cartela SIM este deteriorată, blocând posibilitatea de a mai accesa rețeaua GSM pentru servicii de voce sau date, care permit efectuarea apelurilor telefonice prin Internet. Tehnologia actuală a cardului SIM virtual se numește eSIM și presupune eliminarea bătăilor de cap apărute din cauza cardurilor cu numărul de telefon.

Practic, dispozitivele mobile, inlusiv unele modele de tablete sau laptopuri au un eSIM preinstalat, permițând transferul numărului de telefon pe dispozitive noi, însă, doar cu ajutorul Internetului și nu prin bluetooth, așa cum se va întâmpla după lansarea iOS16, notează Click.

Tehnologia eSIM, noul trend

Tehnologia este implementată pe modele din gamele de top ale producătorilor consacrați precum Apple, Samsung sau Huawei.

Un avantaj al tehnologiei eSIM este acela că utilizatorul poate opta pentru numere de acces în rețelelel mai multor utilizatori, limitările impuse dispozitivelor care pot folosi cel mult două cartele SIM clasice devenind, astfel, istorie. Sistemul eSIM a fost implementat și în industria auto, în cea a articolelor vestimentare, electrocasnicelor smart etc. Principalele rețele de telefonie mobilă din România au implementat, deja, tehnologia eSIM, pentru utilizatorii care folosesc aparate compatibile cu acest sistem.

Urmăriți B1TV.ro și pe