Ce fel de servere poți găsi pentru găzduirea site-ului tău?

Ce fel de servere poți găsi pentru găzduirea site-ului tău?

În ceea ce privește găsirea unui serviciu de găzduire web pentru un site, trebuie să ne gândim de ce tip este acesta, cât de mare și de complex este. Nu e cazul să ne îngrijorăm dăcă nu știm noi aceste detalii pentru că există experți care ne pot spune asta destul de aproximat cu doar o scurtă privire prin conținutul acestuia și ne pot oferi astfel un răspuns cât mai bun cu privire la ce soluții de hosting ar fi nevoie pentru acesta.

În prezent, cele mai multe firme care oferă servicii de gazduire web, din cele cele profesionale mai ales, le pun la dispoziție clienților posibilități de găzduire pe mai multe tipuri de servere, precum dedicate, VPS sau shared, care să se potrivească cel mai bine nevoilor lor. Asta oferă și cei de la Hostgate, prin numeroasele lor pachete de găzduire, special create pentru a putea susține în mod performant orice tip de site și aplicație web.

Înainte de toate, este bine să știți că aceasta firmă este furnizor primar, ceea ce înseamnă că deține propriile servere și nu o firmă de tip reseller așadar, puteți obține o garanție a serviilor mult mai bună si promptitudine. De asemenea, toate pachetele sunt găzduire pe format SSD și astfel, și viteza și stablilitatea vor fi mult mai bune. Cât despre tipul de servere pe care pot fi încadrate aceste pachete, se numără cele mai sus menționate. Însă care este diferența dintre ele și care oferă cele mai multe avantaje?

Începând cu serverele shared, acestea fac referire la împărțirea unui anumit spațiu de stocare alături de celelalte resurse specifice cu alți utilizatori. Desigur, fiecare va avea acces doar la propriile date și astfel, nu există probleme de siguranță însă spațiul ce poate fi alocat unui utilizator nu este atât de mare și astfel este posibil să nu îi permită sa realizeze toate sarcinile pe care le dorește. Este totuși mai ieftin decât toate celelalte variante și astfel perfect pentru site-uri mici precum cele de prezentare sau bloguri unde să nu existe atât de mult conținut.

Serverele VPS sunt printre cele mai utilizate în momentul de față. Ca și în cazul celor shared, spațiul este împărțit cu alți utilizatori doar că în acest caz, ceva mai uniform, utilizatorii având acces la o serie de resurse bine stabilite și astfel, posibilitatea de a realiza mai multe acțiuni, de a putea controla mai bine domeniul lor. Acestea au un preț ceva mai mare decât cele shared însă oferă și mai multe beneficii și sunt potrivite pentru site-uri de mărimi medii spre mari, cele constante dar și cele în curs de dezvoltare și extindere rapidă, care de altfel ar putea să și genereze un profit și astfel să acopere cheltuielile de găzduire.

Și nu în ultimul rand, serverele dedicate, oferite de această firma de hosting alături de cele mai bune servicii și opțiuni din domeniu, care fac referire la deținerea unui spațiu complet personal de către un utilizator, unde are acces neîngradit la toate resursele și programele pe care le dorește în funcție de pachetul ales. Acesta este cel mai potrivit pentru site-uri și aplicații de dimensiuni mari, unde este nevoie de sisteme complexe de comandă și control.

Urmăriți B1TV.ro și pe