Topul celor mai căutate sintagme pe Google în 2020. Ce au căutat românii vs. ce s-a căutat pe plan mondial

Topul celor mai căutate sintagme pe Google în 2020. Ce au căutat românii vs. ce s-a căutat pe plan mondial
Foto: pixabay.com

Anul 2020 sa aflat sub semnul pandemiei de coronavirus care a influențat aproape toate aspectele vieții oamenilor. Cum era de așteptat și multe dintre căutările pe Google din acest an au avut legătură tot cu coronavirusul, mai ales ținând cont că pandemia, cu toate implicațiile sale, a fost o situație complet nouă pentru toată lumea și fiecare a încercat să înțeleagă cât mai bine ce înseamnă noua realitate prin care trece. Potrivit datelor Google, atât în România, cât și la nivel global sintagmele asociate pandemiei de COVID-19 domină în topurile căutărilor generale, dar și în cele legate de știri sau chiar de filme.

Care au fost sintagmele cele mai căutate de români pe Google în 2020

La capitolul căutări populare, cea mai căutată sintagmă a fost ”Google Classroom”, numele aplicației devenite extrem de utilă în contextul în care de luni bune elevii fac cursuri online pe fondul pandemiei de coronavirus. A doua cea mai căutată sintagmă a fost ”coronvirus România”, iar pe locul al treilea se află ”Adservio”, numele unei platforme online de management școlar care conectează profesorii cu părinții și elevii. Topul este completat de sintagma ”alegeri SUA” și de ”About you”, numele unui retailer de modă online.

La capitolul ”Ce este…?”, cele mai populare căutări au fost: ”Ce este coronavirus”, ”Ce este Horeca”, ”Ce este fugu”, ”Ce este pandemia” și ”Ce este șomajul tehnic”.

Termenii care au legătură cu criza sanitară domină și următorul clasament. Astfel, în topul căutărilor la categoria ”Cum să/se…?” se află ”Cum se poartă masca”, ”Cum să dormi 8 ore în 4 ore”, ”Cum se manifestă coronavirus”, ”Cum se face maiaua”, ”Cum se pune masca”.

La capitolul ”Când…?”, românii au căutat cel mai des sintagmele ”Când începe școala”, ”Când se schimbă ora în 2020”, ”Când începe școala în ianuarie 2020”, ”Când este Black Friday în 2020” și ”Când se deschid casele de pariuri”.

Românii au fost interesați și de diete în acest an, categorie la care cele mai populare căutări au fost: ”dieta Sirtfood”, ”dieta mediteraneană”, ”dieta Oana Radu”, ”dieta rina” și ”dieta disociată 333”.

Rămânând în aceeași zonă, în 2020, rețetele cele mai căutate pe Google au fost cele de gogoși, banana bread, pâine, pizza și eclere.

Iar la capitolul filme, cele mai multe căutări au fost cele pentru ”365 dni”, ”Miami bici”, ”Contagion”, ”Miracolul din celula 7” și ”After we collided”.

Cele mai populare sintagme căutate pe Google la nivel global

În ceea ce privește căutările generale la nivel global, termenul ”coronavirus” a fost cel mai popular, fiind urmat de ”elections results”, ”Kobe Bryant”, ”Zoom” și ”IPL”.

La capitolul știri, cel mai des, la nivel mondial, oamenii au căutat ”coronavirus”, ”elections results”, ”Iran”, ”Beirut” și ”hantavirus”.

În privința numelor de actori, căutate cel mai des pe Google în 2020, pe primul loc se află Tom Hanks, care a fost diagnosticat cu COVID-19 în luna martie, chiar la începutul pandemiei. Pe locul al doilea se află Joaquin Phoenix, urmat de Amitabh Bachchan, Ricky Gervais și Jada Pinkett Smith.

În ceea ce privește personalitățile care au murit pe parcursul anului 2020, cele mai multe căutări, la nivel mondial, au fost legate de numele lui Kobe Bryant. În clasament mai figurează Naya Rivera, Chadwick Boseman, Sushant Singh Rajput și George Floyd.

La capitoul filme, cele mai populare căutări în 2020 au fost ”Parasite”, ”1917”, ”Black Panther”, ”365 dni” și ”Contagion”.

Iar în privința personalităților care au fost cel mai des căutate pe Google în acest an, pe primul loc se află președintele ales al SUA, Joe Biden, urmat de dictatorul nord-coreean, Kim Jong Un, de premierul britanic, Boris Johnson, de vicepreședintele ales al SUA, Kamala Harris, și de actorul Tom Hanks.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)