Clienţii anumitor servicii, cum ar fi Netflix, ţinta unor atacuri cibernetic. Avertismentul specialiștilor

Clienţii anumitor servicii, cum ar fi Netflix, ţinta unor atacuri cibernetic. Avertismentul specialiștilor
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Alexander Heinl

Clienții Netflix, precum și ai altor platforme similare au fost vizați de atacuri cibernetice, potrivit unui anunț transmis de către Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

Avertismentul transmis către clienții Netflix

Clienții sunt îndemnaţi, printr-un mail care nu are nicio legătură cu compania, să-şi reînnoiască datele cardului pentru a păstra subscripţia la serviciu.

”Atenţie la astfel de mesaje false sosite pe e-mail, în care clienţi ai anumitor servicii, precum cei ai Netflix, sunt alertaţi despre faptul că trebuie să-şi valideze încă o dată detaliile de card pentru a păstra subscripţia la serviciu! Mesajul în limba engleză este transmis de pe un domeniu din Olanda şi nu are nicio legătură cu compania Netflix”, a transmis, vineri, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică .

În realitate, accesarea link-ului redirecţionează potenţiala victimă către un site de phishing.

”Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice şi să evite cele mai întâlnite ameninţări din mediul online la adresa utilizatorului obişnuit, DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro. Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-şi îmbunătăţi şi perfecţiona frecvent rutina esenţială de securitate cibernetică”, au mai precizat specialiştii.

Urmăriți B1TV.ro și pe