Cristian Bușoi, despre Centrul de Cercetare pentru Securitate Cibernetică de la București: Aduce avantaje extraordinare pentru România. Va reprezenta viitorul

Cristian Bușoi, despre Centrul de Cercetare pentru Securitate Cibernetică de la București: Aduce avantaje extraordinare pentru România. Va reprezenta viitorul
Foto: Facebook / Cristian Busoi

EuroparlamentarulCristian Bușoi a vorbit, vineri seară, în timpul unei intervenții în emisiunea „Actualitate”, de pe B1 TV, despre beneficiile pe care le va aduce României„Centrul European pentru Securitate Cibernetică”, care va avea sediul în București și care se va ocupa de siguranța cibernetică pentru toate statele membre. Politicianul a explicat că este o șansă uriașă de dezvoltare pentru țara noastră și reprezintă viitorul.

„Este o mare reușită a României și suntem cu toții foarte bucuroși. Este o recunoaștere a României în plan european, condusă de Klaus Iohannis și a doua mare reușită după obținerea a peste 80 de miliarde de euro, fonduri europene pentru România. Astăzi, in calitatea mea de președinte al Comisiei de Industrie, Cercetare și Energie,am condus și negocierile privind legislația si am închis această parte, regulamentul care hotărăște competențele, felul in care centrul va fi guvernat, cum va funcționa în relație cu autoritățile naționale, cu alte instituții europene. Acesta va strânge competența in materie de securitate cibernetică, de cyber security și va coordona tot ce va însemnă fonduri europene destinate fie cercetării, fie dezvoltării unor aplicații de securitate cibernetică.

Sunt pentru România avantaje extraordinare, locuri de muncă, prestigiu, șansă de a face afaceri pentru întreprinderi mici și mijlocii din acest domeniu din România. Tot ce vor veni din țările europene, după ce va trece pandemia, înseamnă niște avantaje economice pentru o țară care găzduiește o agenție europeană și nu oricare, ci un centru esențial pentru viitorul nostru, mai ales că digitalizare economiilor, infrastructurilor critice, sistemului bancar, energetic, este ceea va reprezenta viitorul” , a declarat Cristian Bușoi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)