Criza cipurilor afectează și Apple. Ce se poate întâmpla cu iPhone 13

Criza cipurilor afectează și Apple. Ce se poate întâmpla cu iPhone 13
Foto: Unsplash.com

Criza globală de cipuri afectează multiple domenii, printre care și producția de smartphone-uri. Astfel, printre companiile care trec prin momente dificile se numără inclusiv gigantul Apple. Încă din luna iulie, Tim Cook, CEO-ul companiei, a lansat avertismente pe marginea acestui subiect.

Lipsa semiconductorilor are șanse mari să afecteze producția de iPhone și iPad. Implicit, vânzările mult așteptatului iPhone 13 vor fi afectată în mod negativ.

Apple reduce capacitatea de producție

În urmă câteva săptămâni, Apple a anunțat noile produse pe care le va scoate la vânzare, în toamnă: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max.

Astfel, în ultimul trimestru din 2021, Apple se aștepta să producă 90 de milioane de iPhone-uri, dar pe fondul crizei cipurilor, a fost nevoită să facă pasul înapoi și să comunice partenerilor săi că producția va fi redusă cu 10 milioane de unități. De asemenea, iPhone 13 ar putea întâmpina anumite probleme pentru România, un stat care nu face parte din lista prioritară a companiei americane.

În acest context, acțiunile Apple au scăzut deja cu 1,2% în tranzacțiile din afara pieței. La nivel mondial, milioane de produse din diverse industrii se bazează pe cipuri. Cererea este masivă, iar fabricile producătorilor de semiconductori lucrează la foc automat pentru a satisface cererea.

Printre domeniile puternic afectate de criza semiconductorilor se numără și industria auto. Dacia și Ford au confirmat deja declinul.

Ultima oră
17:57 - Economist: Rata inflației ar putea crește la 10% în 2021. Perspective sumbre pentru 2022
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)
17:24 - Mitică Dragomir, scandal în direct, cu un jurnalist: „Bă nenorocitule, bă nesimțitule!”
17:24 - UE sprijină Republica Moldova pentru a face față în problema aprovizionării cu gaze. Ursula von der Leyen: Experții noștri sunt pe teren pentru a ajuta la rezolvarea situației
17:24 - Florin Cîțu: Nicolae Ciucă a cerut PSD și USR un armistițiu politic. Partidele să susțină un guvern minoritar PNL – UDMR, pe termen limitat (VIDEO)
17:02 - Valeriu Gheorghiță anunță maraton de vaccinare la fiecare sfârşit de săptămână, în București, până la finele anului. Lista centrelor (VIDEO)
16:56 - Andreea Esca nu mai zâmbește. Ce o macină
16:43 - Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași cere ca medicamentul antiviral Favipiravir să fie eliberat cu circuit deschis, în farmacii: „Va duce la reducerea numărului de internări”