Criza cipurilor continuă. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Criza cipurilor continuă. Specialiștii trag un semnal de alarmă
Foto: Pixabay.
Vești triste pentru amatorii de tehnologie: criza semiconductorilor  dura până la sfârșitului anului 2022. Specialiștii nu sunt siguri că piața se va restabili până la finalul anului ce vine.

„Perturbările din lanţurile de aprovizionare se vor extinde şi în 2022 şi ar putea dura până la finalul anului”, remarcat Helmut Gassel,  reprezentanul companiei Infineon Technologies.

Potrivit specialistului, cauza principală a crizei constă în dezechilibrul dintre cerere și ofertă. Aceasta a fost amplificată de pandemia mondială de coronavirus.

Cu toate că mai multe industrii și companii au intrat în colaps. Specialistul de la Infineon remarcă creșterea de 1% al vânzărilor făcute de compania pe care o reprezintă.

Helmut Gassel observă că cererea depășește oferta, iar prețurile vor putea să crească și mai mult. Acestea schimbări nu vor ține numai compania Infineon, ci de toți producători ai cipurilor.

„Consecința directă a acestei crize ar putea fi un posibil colaps, în ceea ce privește industria auto. Mare consumatoare de semiconductori, această industrie se vede acum nevoită să concureze cu altele, la fel de mari, în încercarea de a obține cipuri. Important de menționat că acestea sunt căutate și de producătorii de computere personale, laptopuri și telefoane mobile”, transmite playtech.ro.