Cum încearcă WhatsApp să facă bani. Zuckerberg a început perioada de testare

Cum încearcă WhatsApp să facă bani. Zuckerberg a început perioada de testare
Whatsapp va avea o nouă interfață video. Foto: Pixabay

Facebook încearcă să facă bani din WhatsApp și începe testele pentru noile oportunități de monetizare.

În ultimii ani, WhatsApp a reușit să se impună drept o aplicație de mesagerie de mare succes, însă din care deținătorii nu au făcut până în prezent bani. Facebook a cumpărat WhatsApp în 2014, pentru 19 miliarde de dolari (16 miliarde de dolari cash și puțin peste 3 miliarde de dolari în acțiuni), de la doi tineri din SUA, care la momentul tranzacției aveau în companie doar 55 de angajați.

Ce pregătește WhatsApp

Pentru a obține venituri de pe urma WhatsApp, Mark Zuckerberg are în vedere crearea unui director de companii unde utilizatorii să descopere magazine și firme de unde să poată fi achiziționate produse și servicii.

În primă fază vor fi găzduite mii de companii din Sao Paulo, Brazilia, organizate pe categorii, în funcție de domeniul de activitate. Serviciul ar putea fi extins în etapa a doua, în țări precum Indonezia sau India.

Comerţul electronic este mijlocul de monetizare ales de Facebook, respectiv WhatsApp, ca alternativă la reclame. Zuckerberg, însă, nu exclude varianta afişării de reclame şi în aplicația de mesagerie mobilă cu peste 1 miliard de utilizatori în întreaga lume.

Urmăriți B1TV.ro și pe