Cum încearcă WhatsApp să facă bani. Zuckerberg a început perioada de testare

Cum încearcă WhatsApp să facă bani. Zuckerberg a început perioada de testare
Foto: Pixabay

Facebook încearcă să facă bani din WhatsApp și începe testele pentru noile oportunități de monetizare.

În ultimii ani, WhatsApp a reușit să se impună drept o aplicație de mesagerie de mare succes, însă din care deținătorii nu au făcut până în prezent bani. Facebook a cumpărat WhatsApp în 2014, pentru 19 miliarde de dolari (16 miliarde de dolari cash și puțin peste 3 miliarde de dolari în acțiuni), de la doi tineri din SUA, care la momentul tranzacției aveau în companie doar 55 de angajați.

Ce pregătește WhatsApp

Pentru a obține venituri de pe urma WhatsApp, Mark Zuckerberg are în vedere crearea unui director de companii unde utilizatorii să descopere magazine și firme de unde să poată fi achiziționate produse și servicii.

În primă fază vor fi găzduite mii de companii din Sao Paulo, Brazilia, organizate pe categorii, în funcție de domeniul de activitate. Serviciul ar putea fi extins în etapa a doua, în țări precum Indonezia sau India.

Comerţul electronic este mijlocul de monetizare ales de Facebook, respectiv WhatsApp, ca alternativă la reclame. Zuckerberg, însă, nu exclude varianta afişării de reclame şi în aplicația de mesagerie mobilă cu peste 1 miliard de utilizatori în întreaga lume.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare