Date personale a 533 de milioane de utilizatori Facebook, scurse în online (FOTO)

Date personale a 533 de milioane de utilizatori Facebook, scurse în online (FOTO)
Foto: Hepta - Zuma Press / Liu Jie

Date personale a peste 533 de milioane de utilizatori Facebook au fost publicate pe un forum dedicat hackerilor. E vorba aici de nume complete, numere de telefon, locație, adresă de e-mail și date biografice. Specialiștii avertizează că datele pot fi folosite în comiterea diverselor infracțiuni, precum cea de fraudă, informează Business Insider.

Datele a peste 533 de milioane de utilizatori Facebook, publicate pe un forum de discuție al hackerilor

Datele au fost publicate pe respectivul forum ascuns de către unul dintre useri.

Sunt informații personale despre peste 533 de milioane de utilizatori Facebook din 106 țări, inclusiv despre 32 de milioane de useri din Statele Unite, 11 milioane din Marea Britanie și 6 milioane din India.

Un oficial Facebook a declarat pentru Business Insider că datele au fost obținute din cauza vulnerabilității pe care rețeaua a avut-o în 2019.
Deși sunt vechi de câțiva ani, informațiile pot fi folosite de ”infractorii cibernetici”, susține Alon Gal, de la firma de securiate cibernetică Hudson Rock, cel care a făcut descoperirea.

Date personale a 533 de milioane de utilizatori Facebook, scurse în online

„O bază de date de o asemenea dimensiune, conținând date private precum numerele de telefon ale utilizatorilor Facebook, ar ajunge cu siguranță la entități rău intenționate”, a avertizat el.

Vulnerabilitatea descoperită în 2019 a făcut ca date a sute de milioane de utilizatori Facebook să fie ușor de accesat din serverele rețelei. Compania a transmis că a rezolvat problema în luna august a aceluiași an.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)