De ce este Samsung Galaxy S III un telefon urât? E primul smartphone creat de… avocați (FOTO)

Foto: Androidpolice.com

Samsung Galaxy S III este un telefon … urât – așa consideră mulți specialiști. Pentru cei care se întreabă de ce arată așa noul Galaxy S III, iată explicația: este primul smartphone creat aproape în totalitate de avocați. Deși nu este una oficială, explicația pare plauzibilă.

Cei de la Androidpolice.com oferă o mulțime de motive datorită cărora cei de la Samsung au ajuns să conceapă telefoane nu în studioul de design ci în biroul de avocatură:

Totul pornește de la ”preistorica” dată de 18 Aprilie 2011, atunci când Apple a cerut la tribunal dreptul de proprietate asupra formei rectangulare. Pentru cei care nu-și amintesc, sau nu au fost suficient de atenți, este vorba despre felul în care arată iPhone și hățișurile legale de asta. „Trade Dress” este o formă de proprietate intelectuală asupra formei aparatului.

Această marcă înregistrată asupra formei telefonului îi permite Apple să spună ”Produsul tău arată ca al meu, pregătește-te de proces!”, scriu cei de la Androidpolice.com. Pe baza explicației ”juridice” de mai sus au creat cei de la Samsung noul terminal de top S III. Și ar mai fi ceva, un alt amănunt demn de luat în seamă:

Samsung creează o mulțime de componente pentru telefoane inteligente și tablete: procesoare, RAM, memorii flash, display-uri și altele, și își dorește ca Apple să le cumpere în continuare de la el.

Spre exemplu, 25% din componentele lui iPhone 4 sunt create de Samsung. Apple vinde o mulțime de telefoane, prin urmare sumele de bani care intră și în buzunarul Samsung nu sunt deloc negllijabile. Bătălia iPhone vs. Galaxy este câștigătoare din orice unghi este privită, pentru Samsung, și compania își dorește ca situația să rămână așa. De aici noua formă, pe care unii o consideră urâtă, a noului Galaxy S III.

Mai jos, câteva explicații în imagini pentru felul în care arată Galaxy S III și cum a ajuns el să fie conceput de avocați:

1. Telefonul nu trebuie să aibă o formă rectangulară:

2. Partea frontală a produsului nu trebuie să fie dominată de o suprafață cu margini negre:

3. Marginile negre din partea superioară și cea inferioară nu au voie să fie egale:

4. Simbolurile aplicațiilor afișate de display nu trebuie să fie pătrate cu colțuri rotunjite uniform:

Iată și evoluția liniei Samsung Galaxy S, de la S la S III:

Rezultatul tuturor acestor amănunte legale? Un telefon ”dezvoltat” de avocați – se poate spune că au creat un precedent periculos. Mai multe amănunte despre această supoziție interesantă, pe Androidpolice.com. 


Ultima oră
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac