Aplicaţia lansată de Donald Trump, creștere spectaculoasă după ce Twitter a fost cumpărat de Elon Musk

Aplicaţia lansată de Donald Trump, creștere spectaculoasă după ce Twitter a fost cumpărat de Elon Musk
Donald Trump, la conferința CPAC de la Budapesta. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Aplicația pentru rețeaua Truth Social, lansată de fostul președinte al SUA Donald Trump, a reprezentat produsul gratuit clasat, marți, pe primul loc în topul descărcărilor din App Store în SUA.

Pe următorul loc s-a plasat aplicația iPhone pentru Twitter, rețeaua socială cumpărat de multi-miliardarul și fondatorul Tesla și SpaceX, Elon Musk. Ambele ascensiuni în topul descărcărilor au apărut după ce Consiliul Director al Twitter a oficializat vânzarea companiei către Musk.

Înainte cu o zi, aplicația pentru Truth Social se afla pe locul 52 în topul descărcărilor gratuite din App Store iar aplicația pentru Twitter apărea pe locul 39. Acest lucru a fost confirmat chiar de Elon Musk într-un tweet pe contul său personal.

Elon Musk a cumpărat Twitter

Acordul încheie un ciclu de zvonuri, în care CEO-ul Tesla și SpaceX a devenit unul dintre cei mai mari acționari ai Twitter, i s-a oferit și a refuzat un loc în consiliul său de administrație și a licitat să cumpere compania – totul în mai puțin de o lună, scrie CNN.

În conformitate cu termenii acordului, acționarii vor primi 54,20 USD în numerar pentru fiecare acțiune  Twitter pe care o dețin, egalând oferta inițială a lui Musk și marcând o primă de 38% față de prețul acțiunilor cu o zi înainte ca Musk să-și dezvăluie participația în companie.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”, a spus Musk într-o declarație luni. „Twitter are un potențial extraordinar – aștept cu nerăbdare să lucrez cu compania și comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca.”

Acordul, care a fost aprobat în unanimitate de consiliul de administrație al Twitter, este de așteptat să se încheie în acest an.

Musk a devenit cel mai bogat om din istorie

După ce a devenit principalul acționar Twitter, averea lui Elon Musk a ajuns a trecut de 200 de miliarde de dolari. Potrivit Forbes, CEO-ul Tesla este declarat oficial cel mai bogat om din istorie, după acesta urmând Jeff Bezos și Bernard Arnault și familia sa.

Elon Musk ocupă primul loc în clasamentul realizat de Forbes în 2022. Averea acestuia este estimată la 219 de miliarde de dolari.

De asemenea, Elon Musk a spus că se gândește serios la construirea unei noi platforme de socializare, într-un Tweet postat sâmbătă. El nu a împărtășit niciun fel de detalii despre moduc în carea aceasta ar arăta și ar funcționa.

Miliardarul Tesla și SpaceX a făcut această remarcă după ce a susținut că Twitter nu permite libertatea de exprimare.

Într-un alt tweet de vineri, Musk a spus că „libertatea de exprimare este esențială pentru o democrație funcțională”.

Urmăriți B1TV.ro și pe