Elon Musk anunță că Neuralink a implantat un senzor în creierul unei maimuțe. Primata controlează jocurile video cu puterea minții

Elon Musk anunță că Neuralink a implantat un senzor în creierul unei maimuțe. Primata controlează jocurile video cu puterea minții

Experiment controversat condus de cercetătorii americani. Elon Musk a dezvăluit căNeuralinka implantat cu succes un senzor de dimensiunea unei monede în creierul unei maimuțe. Potrivit acestuia, maimuța este fericită șipoate controla jocurile video mental.

„Nu se vede unde este pus implantul, este o maimuță fericită. Avem cele mai bune facilități din lume pentru maimuțe. Vrem să le facem să joace mind-Pong între ele”a dezvăluit Elon Musk, potrivit skynews.com.

Întrebat despre cele mai recente realizări ale companiei sale, Elon Musk a declarat că specialiștii lucrează laun start-up care încearcă să dezvolte o interfață care să conecteze creierul la un computer.

Implantul pe care compania l-a dezvoltat conține 3.000 de electrozi, atașați la fire flexibile care măsoară aproximativ o zecime din mărimea unui fir de păr, capabil să monitorizeze aproximativ 1.000 de neuroni.

Elon Musk a explicat că scopul acestei tehnologii, de a lega creierul la un computer, este de a putea trata leziuni ale creierului sau ale măduvei spinării și de a reda oamenilor capacitățile cognitive pierdute, cu ajutorul unui cip implantat în craniu.

„Există versiuni primitive ale acestui dispozitiv, cu fire înfipte în cap, dar acesta este ca un ceas Fitbit în craniul tău, cu niște fire mici conectate la creier”, a mai spus el, precizând că primele imagini cu maimuțele jucând jocuri video vor fi publicate peste cel mult o lună.

Unele idei ale miliardarului par de domeniul științifico-fantasticului. Printre acestea să află și salvarea conștiinței.

„Deci, dacă ai muri, starea ta ar putea fi preluată de un alt corp uman sau un robot. Alegi dacă vrei să devii robot sau o altă persoană”, a declarat Elon Musk.

Ultima oră
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)
20:11 - Sorin Cîmpeanu: Certificatul digital nu este o regulă aplicabilă în școli / Se discută și o posibilitate de extindere a testării (VIDEO)
19:55 - DSU o contrazice pe Dana Budeanu și lămurește situația de la Floreasca: Sunt internați 11 pacienți în ATI, dintre care doar 3 sunt vaccinați cu schema completă
19:48 - Sorin Cîmpeanu: Dacă se păstrează viteza de creștere a incidenței în București, vom ajunge la 6 la mie în octombrie. Previziunile specialiștilor spun că pragul va fi depășit pe o perioadă relativ scurtă (VIDEO)
19:31 - Campania de vaccinare înaintează lent: Circa 12.000 de persoane vaccinate în 24 de ore
19:29 - Bucurie mare în familia regală. Prințesa Beatrice a născut o fetiță (FOTO)
19:13 - Petre Cozma, mesaj dur: „Nu o să mai intru în Dinamo, nu mai vreau nimic cu numele lui Marian Cozma acolo”