Facebook a lansat Rooms, o aplicație care le permite utilizatorilor să comunice sub anonimat

Facebook a lansat Rooms, o aplicație care le permite utilizatorilor să comunice sub anonimat
Foto: hindustantimes.com

Reţeaua de socializare Facebook a lansat o aplicaţie de mesagerie instant, denumită „Rooms”, care le permite utilizatorilor să comunice fără a-şi folosi numele lor reale, relatează Time.

„Rooms” a fost lansată joi şi face parte din strategia Facebook de a realiza mai multe aplicaţii care să le permită oamenilor să intre în relaţii în diferite moduri.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din App Store şi le permite utilizatorilor să creeze camere de discuţii în care să îşi împărtăşească interesele, de la priceperea în arta machiajului la grădinărit.

Aceasta funcţionează separat de reţeaua de socializare Facebook şi, pentru a o folosi, nu este necesar ca utilizatorii să furnizeze detalii despre identitatea lor, precum numele şi locul în care se află.

Cei interesaţi pot participa la aceste camere de discuţii doar prin intermediul unei invitaţii şi a unui cod special care poate fi scanat cu ajutorul camerei de la telefonul mobil. Codurile pot fi distribuite prin intermediul reţelelor de socializare, prin e-mail şi chiar postat pe hârtie în spaţii publice.

Creatorii sau moderatorii acestor camere de discuţii pot să le personalizeze imaginea, pot să interzică accesul unor persoane la discuţii sau să introducă drept criteriu pentru participarea la discuţii vârsta de peste 18 ani.