Renunțați la Facebook! – recomandarea unui co-fondator al WhatsApp

Renunțați la Facebook! - recomandarea unui co-fondator al WhatsApp
Foto: TechCrunch

Unul dintre fondatorii WhatsApp susține căa renunțat la Facebook și le recomandă tuturor să facă același lucru. Asta după ce datele personale a 50 de milioane de utilizatori ai reţelei sociale au fost utilizate fără permisiunea lor de firma de consultanţă politică Cambridge Analytica.

”Este timpul. #stergefacebook”, este mesajul scris de Brian Acton, pe Twitter.

Profilul său de Facebook era încă activ la câteva ore după acest mesaj, dar în timpul nopţii a fost dezactivat, precizează MarketWatch.

Brian Acton și Jan Koum au vândut WhatsApp către Facebook în 2014, pentru 22 de miliarde de dolari. Acton a primit circa 3 miliarde de dolari în tranzacţie.

El a plecat în septembrie 2017 din Facebook, iar acum promovează Signal, un serviciu de mesagerie rival, care foloseşte criptarea pentru a proteja reţeaua de socializare de supravegherea guvernului.

În februarie, el a devenit preşedinte executiv al organizației non-profit Signal Foundation. De asemenea, acesta a investit 50 de milioane de dolari în aplicaţie.

Ultima oră
15:06 - Pădurea Râioasa din Buftea, plină de urmele tăierilor masive din ultimii ani. Mai multe persoane, printre care și copii, au fost prinse în flagrant când tăiau pădurea de un jurnalist (VIDEO)
14:59 - Cu ce se ocupă acum Petru Călinescu. Cum arată fiul lui Florin Călinescu
14:22 - Ionuț Moșteanu: Dacă premierul continuă prietenia cu PSD, foarte probabil președinția Camerei Deputaților va fi o monedă de schimb pentru Marcel Ciolacu / Depunem încă o moțiune dacă e nevoie (VIDEO)
14:21 - Cetățenii din UE care locuiesc în Marea Britanie și nu au primit viza de rezident ar trebui să se pregătească să fie expulzați, anunță un ministru britanic
13:56 - Răzvan Bezdedeanu, președintele USR PLUS Buftea, este implicat direct în mafia gunoaielor (VIDEO)
13:51 - Carla`s Dreams, în pericol! Au sărit la bătaie, dar paznicii au intervenit în forţă!
13:44 - Talibanii au interzis frizerilor afgani să mai radă și să tundă bărbile. ”Nimeni nu are dreptul să se plângă”
13:39 - Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc