Facebook își lansează propriul portofel digital. Ce planuri are David Marcus pentru viitorul companiei?

Facebook își lansează propriul portofel digital. Ce planuri are David Marcus pentru viitorul companiei?
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook

Gigantul tech Facebook testează funcțiile noului său portofel virtual. Novi, portofelul digital al celor de la Facebook, se află în stadiul de concept de mai bine de doi ani.

David Marcus, șeful de plăți al companiei, a afirmat într-un comunicat de presă că Novi va fi lansat în stadiul beta în Statele Unite și Guatemala, cu scopul de a permite membrilor familiei să trimită sume de bani peste granițe. 

„Facem un pilot pentru testarea funcțiilor de bază ale caracteristicilor și a capacităților noastre operaționale în domeniul asistenței și conformității cu clienții. De asemenea, sperăm că acest lucru va demonstra un nou caz de utilizare stablecoin (ca instrument de plăți) dincolo de modul în care sunt utilizate în mod obișnuit astăzi”, a transmis David Marcus. 

Care este viitorul Facebook alături de Novi?

Chiar dacă Facebook lansează portofelul digital fără criptomoneda lor, Diem, e un pas înainte pentru viitorul companiei în piața economică digitală. Diem primește, în momentul de față, o bulină neagră din partea parlamentarilor și autorităților de reglementare din toată lumea.

„Având în vedere amploarea scandalurilor din jurul companiei dvs., scriem pentru a ne exprima cea mai puternică opoziție față de efortul Facebook de a lansa o criptomonedă și un portofel digital, acum denumite „Diem”, respectiv „Novi. Nu se poate avea încredere în Facebook pentru a gestiona un sistem de plăți sau o monedă digitală atunci când capacitatea sa existentă de a gestiona riscurile și de a menține consumatorii în siguranță s-a dovedit cu totul insuficientă”, au declarat senatorii. 

Testul pilot inițial va utiliza Pax Dollar, o monedă stabilă despre care Marcus a spus că „funcționează cu succes de peste trei ani și are atribute importante de reglementare și protecție a consumatorilor”. Pentru acest proiect, Facebook a colaborat cu Coinbase, unul dintre cei mai mari brokeri virtuali pentru tranzacția cu criptomonede.

„Vreau să fiu clar că sprijinul nostru pentru Diem nu s-a schimbat și intenționăm să lansăm Novi împreună cu Diem, odată ce va primi aprobarea de reglementare și va intra în vigoare”, a transmis David Marcus, cu privire la viitorul companiei alături de Novi și Diem.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană