Facebook/Meta a fost votată drept cea mai rea companie a anului 2021

Facebook/Meta a fost votată drept cea mai rea companie a anului 2021

În cadrul unui sondaj anual realizat de către Yahoo! Finance, cei 1.541 de respondenți ai sondajului au fost supărați pentru multe în acest an, de la înghețarea tranzacțiilor Robinhood, iarna trecută, la startup-ul de camioane electrice Nikola care încă nu acționează. Dar o companie i-a enervat cel mai mult – Facebook. Rezultatele sondajului aruncă mai multă lumină asupra motivului pentru care compania a decis să-și rebrandă în acest an un nou nume: Meta Platforms.

Facebook, cea mai rea companie a anului 2021

Anual, Yahoo! Finance realizează două sondaje privind companiile anului: cea mai bună companie – unde se calculează cifra de afaceri înregistrată și performanțele pe care aceasta le-a avut pe piața bursieră, dar și ce impact au avut față de societatea civilă; și cea mai rea companie a anului, pe aceleași principii.

Facebook a avut parte de controverse în acest an. A fost sub microscopul antitrust și s-a confruntat cu o serie de acuzații din partea unui anunț care susținea că Facebook a ignorat problemele de siguranță de dragul creșterii. Congresul cere constant răspunsuri de la companie pe ambele fronturi. În același timp, unii critici, inclusiv conservatori, spun că Facebook a suprapolițat discursul platformei și le-a înăbușit vocile. Alți critici, inclusiv cei din partea stângă a culoarului, susțin că Facebook permite răspândirea dezinformării.

Meta, răspunzător pentru creșterea extremismului politic

Facebook a fost, de asemenea, acuzat pentru creșterea extremismului de extremă dreaptă și „subminarea democrației în întreaga lume”, așa cum a spus un respondent.

În afara conversației politice, mulți respondenți au fost supărați de efectele companiei asupra copiilor și tinerilor, citând site-ul său de partajare a fotografiilor Instagram și efecte asupra sănătăţii mintale, după ce documentele interne au scos la iveală compania știa că Instagram le face pe adolescente să se simtă mai rău cu privire la imaginea corpului probleme, dar nu a rezolvat problema.

Ultima oră
10:43 - Fiica cea mică a lui Adrian Minune se pregătește de nuntă la doar 18 ani. Adriana Simionescu: „Eu nu concep să divorțezi. Ți-ai ales persoana nepotrivită, rămâi nefericită până la adânci bătrâneți”
10:39 - Gabriela Ruse, eliminată de la Australian Open de Veronika Kudermetova. Tot miercuri a părăsit turneul și Jaqueline Cristian
10:38 - Radu Țincu: Valul 5 durează mai mult în Europa pentru că Omicron se transmite mult mai repede. În România e posibil să ajungem chiar la o triplare a numărului de cazuri în perioada următoare (VIDEO)
10:18 - Adolescent înjunghiat la Timișoara. Băiatul se îndrepta spre școală și ar fi avut o altercație
10:12 - Tranzacţie de 70 de miliarde de dolari: Microsoft cumpără Activision Blizzard
10:04 - Tentativă de omor la metroul din București. O femeie a încercat să arunce două persoane în fața trenului, la stația Lujerului (VIDEO)
09:56 - Record de decese COVID-19 în Australia, unde spitalele resimt tot mai mult presiunea variantei Omicron
09:48 - Ce a spus Andreea Marin când a fost întrebată dacă ar colabora cu Ștefan Bănică Jr. Răspunsul surprinzător a venit în direct, la TV
09:41 - Codin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu. Ce sume a investit în pasiunea lui: „Sunt banii mei, nu-s împrumutați de la bancă” (GALERIE FOTO)
09:33 - Israel ar putea renunța la certificatul verde. Anunțul a fost făcut în ziua în care țara a înregistrat un nou record negativ de infectări