Frances Haugen, fostă angajată Facebook, consideră că platforma de socializare agravează ura dintre oameni

Frances Haugen, fostă angajată Facebook, consideră că platforma de socializare agravează ura dintre oameni
Frances Haugen / Facebook.com

În cadrul comitetului Online Safety Bill, din Londra, Frances Haugen a transmis că platforma de socializare pentru care a lucrat, Facebook, „înrăutăţeşte, fără îndoială, ura”, transmite BBC.

„Ies acum în faţă, pentru că este un moment crucial pentru acţiune. În prezent, decadența companiei Facebook ne îngreunează eforturile de a reglementa această reţea socială. Pericolul real este că 20% din populație are o experiență oribilă sau o experiență periculoasă”, a transmis fosta angajată Facebook.

În cadrul comitetului, au fost discutate subiecte sensibile pentru Facebook, de la siguranța utilizatorilor, până la impactul pe care Facebook îl are în societate. În ultima perioadă, Facebook s-a lovit de foarte multe critici, dar și de foarte multe procese. De exemplu, autoritățile de la Moscova au dat Facebook în judecată pentru problemele pe care Facebook le aduce în societatea rusească.

Instagram, mai periculos decât celelalte platforme de social media

Instagram, o altă platformă de socializare deținută de Facebook, a intrat și ea în cadrul dezbaterilor. Frances Haugen a declarat că Instagram „este despre comparație socială și despre corpuri… despre stilul de viață al oamenilor, iar asta ajunge să fie mai rău pentru copii”.

„Sunt profund îngrijorată că nu este posibil ca Instagram să fie sigur pentru un copil de 14 ani și mă îndoiesc, sincer, că este posibil să nu fie sigur pentru un copil de 10 ani”, a spus ea.

Comitetul a votat un proiect de lege care va impune noi atribuții pe rețelele sociale mari și le va supune verificărilor de către autoritatea de reglementare a mass-media Ofcom.

Valul tot mai aprins de reglementări la adresa companiei Facebook au început să vină după ce platformele acesteia au încetat, recent, să mai funcționeze în parametri optimi.

Ultima oră
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale