‘AI made in Germany’: Nemţii investesc o sumă COLOSALĂ în dezvoltarea inteligenţei artificiale

'AI made in Germany': Nemţii investesc o sumă COLOSALĂ în dezvoltarea inteligenţei artificiale

Guvernul de la Berlin vrea să elimine decalajul în domeniul inovaţiilor software faţă de SUA şi Asia şi a dispus alocarea a 3 miliarde de euro pentru cercetare şi dezvoltare a inteligenţei artificiale.

„Dorim să promovăm utilizarea aplicaţiilor de inteligenţă artificială în afaceri. Dar o tehnologie cu un impact atât de profund ca inteligenţa artificială trebuie să fie inclusă într-un cadru legal care protejează valorile sociale fundamentale şi drepturile individuale”, se arată în proiectul nemţilor, potrivit news.ro.

Uriaşa sumă de bani este inclusă într-un proiect numit „AI made in Germany” şi urmează să fie cheltuită până în 2025.

Fondurile reflectă îngrijorarea Germaniei faţă de riscurile implicate de tehnologiile digitale şi inteligenţa artificială pentru industria manufacturieră axată pe exporturi.

Ultima oră
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)