Ghinion imens sau prostie: Un om de afaceri și-a șters toată compania printr-un singur click

Ghinion imens sau prostie: Un om de afaceri și-a șters toată compania printr-un singur click
Foto: .pcadvisor.co.uk

Un bărbat din Anglia ar putea fi văzut ca fiind foarte ghinionist. Din cauza unei greșeli monumentale, acesta și-a șters informațiile unei întregi companii pe care o conducea. De vină pentru acest lucru este chiar el, care a scris un cod greșit în softul care rulează într-un server și în care sunt scrise toate informațiile despre firma sa, informează The Independent.

Codul pe care acesta la folosit în programul de rulare a fost "rm -rf", unul simplu, pe care mai toate persoanele care lucrează în domeniu îl cunosc. Iată ce înseamnă acesta.

"rm" transmite computerului să șteargă lucruri, este comanda folosită pentru a șterge orice lucru dintr-o bază de date.

"r" transmite selectarea tuturor lucrurilor pentru a fi șterse, dintr-un întreg folder.

"f" spune server-ului să forțeze ștergerea fișierelor, fără ca mai apoi să întrebe dacă programatorul este sigur să șteargă acele lucruri.

Toate acestea, puse sub forma unui cod simplu, au dus la un dezastru pentru Marco Marsala, care avea o firmă de susținere a site-urilor.
El și-a șters din server orice urmă a companiei sale, a angajaților săi, dar și a clienților pe care i-a avut de-a lungul timpul sau pe care îi mai avea.

Dar din cauza unei erori, acest lucru a fost agravat: codul respectiv a șters și datele de urgență din server, care ar fi putut folosi pentru restaurarea informațiilor.

Cei mai mulți specialiști care au dezbătut problema au afirmat că este foarte puțin probabil ca Marsala să-și recupereze datele, iar firma sa va rămâne ștearsă definitiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe