Google a lansat o nouă opțiune de căutare. Aplicația identifică melodii pe care le fredonezi (VIDEO)

Google a lansat o nouă opțiune de căutare. Aplicația identifică melodii pe care le fredonezi (VIDEO)
Sursă foto: Hepta.ro

Googleîți permite să cauți o piesă chiar și dacă nu știi decât să ofredonezifluierând. Compania a lansat funcția „hum to search” care utilizează inteligență artificială pentru a recunoaște piese. Google concurează astfel celebra aplicație Shazam, care recunoaște însă doar melodiile originale.

Inteligența artificială de la Google identifică melodii pe care le fredonezi

Aplicaţia Google poate acum să recunoască muzica la cererea utilizatorului, ca aplicaţii precum Soundhound sau Shazam, dar fără să îi fie pusă melodia pentru care utilizatorul vrea să afle cine o cântă şi cum se numeşte.

AI-ul poate recunoaşte melodia după fredonat sau fluierat. Cei de la Google spună chiar că recunoaşterea este posibilă şi când fredonatul sau fluieratul sunt aproximative şi nu urmăresc prea bine linia melodică.

Inteligența artificială de la Google identifică melodii pe care le fredonezi

La fiecare rezultat este și un procent ce arartă cât de probabil este ca acel cântec să fie cel căutat.

Opțiunea este disponibilă în 20 de limbi pe platforma Android și în engleză pe Apple iOS.

Până acum aplicația Shazam era cel ami popular serviciu de căutare melodii

Shazam înregistrează un fragment muzical scurt şi identifică melodia din care face parte secvenţa înregistrată. Poate fi utilizat în mai multe feluri, dar unul dintre cele mai comode este instalarea aplicaţiei gratuite cu acelaşi nume pe telefoanele inteligente. E suficient să apăsaţi butonul „tag now”, să ţineţi microfonul telefonului aproape de boxe şi de cele mai multe ori aplicaţia va reuşi identificarea cântecului şi va oferi informaţii despre artist, alături de un link către o pagină de unde poate fi achiziţionat albumul din care face parte melodia auzită.

Remarcabil este faptul că serviciul funcţionează şi pentru cântece foarte puţin cunoscute, chiar şi în prezenţa unui zgomot deranjant de fundal. Reușiți astfel să îl utilizați cu succes chiar şi în interiorul unor cafenele şi restaurante aglomerate.

Tags:
Ultima oră
20:54 - Cseke Attila: Erau sub 700 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19 când am venit la Ministerul Sănătății. Numărul infectărilor și al internărilor crește mai brusc decât în celelalte valuri (VIDEO)
20:51 - Spitalul Județean Ilfov redevine unitate pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19
20:50 - Activităţile economice se vor închide la ora 18:00, unde incidența trece de 4 la mie
20:33 - Explozie de proporții la parterul unui bloc din centrul orașului Satu Mare. Cel puțin o persoană a fost grav rănită (VIDEO)
20:30 - Marcel Ciolacu critică participarea lui Iohannis la congresul PNL: „O implicare nepermisă pentru un preşedinte în viaţa politică”
20:28 - Declic: DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele lui Florin Cîțu și al Mioarei Costin. Infracțiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu
20:27 - O unitate mobilă de ATI, dedicată pacienților cu forme grave de COVID-19, va fi amplasată la Institutul Marius Nasta din București
20:04 - Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis amplasarea unei unităţi mobile ATI la ”Marius Nasta”
19:57 - Mai mulți europarlamentari suspectează Rusia că manipulează prețurile la energie. Eugen Tomac: Am cerut Comisiei Europene să declanșeze o anchetă într-un termen cât mai scurt (VIDEO)
19:33 - Marcel Ciolacu, despre decizia lui Liviu Dragnea de a-și face partid: „O să am maturitatea de a pleca când o să fiu o frână în viitorul PSD”