Google a oferit Comisiei Europene o propunere de compromis pentru închiderea unei investigaţii antitrust care s-ar putea termina cu o amendă uriașă

Google a oferit Comisiei Europene o propunere de compromis pentru închiderea unei investigaţii antitrust care s-ar putea termina cu o amendă uriașă
Foto: Hepta - DPA Images / Christoph Dernbach

Google, parte a grupului Alphabet, vrea să ajungă la un acord cu Comisia Europeană în investigaţia antitrust privind afacerile sale cu publicitatea digitală. Google deja a trimis executivului comunitar o propunere de compromis pentru a evita o anchetă lungă și perturbatoare și, posibil, o amendă consistentă, informează Reuters, care citează o sursă apropiată situației.

Google vrea să ajungă la o înțelegere cu executivul comunitar

În ultimul deceniu, compania a plătit amenzi de peste opt miliarde de euro și a fost obligată să-și schimbe practicile comerciale pentru a permite rivalilor să concureze în condiţii echitabile.

În iunie, Comisia Europeană a deschis o anchetă pentru a stabili dacă Google îşi promovează propriile servicii de tehnologie de publicitate afişată online în detrimentul rivalilor, agenţilor de publicitate şi editorilor online.

Google a făcut o propunere Comisiei, a spus o persoană apropiată situaţiei, care nu a dat, însă, alte detalii. Rămâne de văzut dacă şefa europeană pentru cConcurenţă, Margrethe Vestager, va fi deschisă negocierilor care, în general, durează luni sau chiar ani.

Săptămâna viitoare, reprezentanții Google urmeză să participe la o şedinţă judecătorească de cinci zile, pentru o amendă record de 4,34 miliarde de euro legată de sistemul său de operare pentru dispozitivele Android.

Dacă va fi găsită vinovată de încălcarea normelor antitrust ale UE, Google ar putea suporta o amendă de până la 10% din cifra sa de afaceri globală, în valoare de 18,2 miliarde de dolari, pe baza veniturilor de anul trecut.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare