Google aduce pe iPhone și iPad o aplicație de comenzi vocale care va concura cu Siri (VIDEO)

Google aduce pe iPhone și iPad o aplicație de comenzi vocale care va concura cu Siri (VIDEO)

Google a prezentat o aplicație de comenzi vocale care va concura cu Siri. Aceasta este disponibilă pentru Andorid de câteva săptămâni și se pare că are mare succes. În curând, aceasta va deveni disponibilă și pentru iPhone și iPad (versiune iOS 4.2+).

Utilizatorul trebuie doar să apese pe iconița de microfon și să pună întrebarea, iar aplicația îi va da răspunsul, arată Google pe blogul companiei. Iar  când Google găsește un răspuns direct, utilizatorul va primi și o relatare verbală. De exemplu, se pot pune întrebări despre celebrități, filmele care rulează sau vor rula în curând sau întrebări de cultură generală, de tipul „Care e înălțimea muntelui Kilimanjaro?” Dacă cel care o folosește solicită acest lucru, aplicația poate afișa poza cu un anumit obiect

Conform reprezentanților Google, aplicație este integrată cu Knowledge Graph, o bază de date extinsă care oferă descrieri foarte scurte despre milioane de termeni.

Față de Siri, aplicația Google are capabilități limitate, deoarece este o aplicație axată pe căutarea online, nu pe căutarea în rândul programelor instalate pe telefon și interacțiunea intensă cu aceasta, ca în cazul celei dintâi.

Google lansează o aplicatie de comenzi vocale pentru iPhone și iPad

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22502').select();" id="embed_text_22502" />
Ultima oră
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie