Google avertizează miliardele de utilizatori cu privire la o breșă de securitate majoră

Google avertizează miliardele de utilizatori cu privire la o breșă de securitate majoră
Google avertizează miliardele de utilizatori cu privire la o breșă de securitate majoră. Google. Sursa foto: Pixabay

În ultimee 10 zile, Google avertizează din nou că hack-ul cel nou este foarte periculos, fiind clasificat drept High Threat level. Acesta afectează toate sistemele (Windows, Mac, inclusiv Linux).

Cea mai nouă problemă de securitate a fost făcută public pe blog-ul oficial al Google, dar compania nu a intrat în detaliile și modul de funcționare a hack-ului, astfel încât pentru a nu le da șansa hackerilor să-și adapteze strategiile și modul de analiză pentru a trece de toate breșele de securitate ale platformei.

Google oferă o nouă versiune Chrome

Compania a reușit să ofere public informații doar despre nivelul de pericol al acestui hack, fiind încadrat la nivelul de High Threat Alert.

Sistemul V8, care este responsabil pentru procesarea JavaScript este răspunzător pentru funcționarea motorului de căutare și sistemului de browsing. În luna martie, un astfel de exploit de tip Zero-Day a fost folosit pentru a ataca Google Chrome. Acest sistem de tip Zero-Day le oferă hackerilor posibilitatea de a ataca Chrome chiar înainte ca Google să se poată mobiliza pentru a lansa o rezolvare a problemei.

Ca rezolvare temporară a problemei, Google o să ofere versiunea Chrome 100.0.4896.75, care nu este disponibil pentru publicul larg. Conform companiei, rezolvarea problemei va fi distribuită către utilizatori în următoarele zile.

Totodată, utilizatorii pot verifica dacă au acest update folosind următoarea comandă: Settings > Help > About Google Chrome .

Pe măsură ce atacurile cibernetice se intensifică, este recomandat să folosim un alt browser și sistem de căutare web, precum Bing.

Google Chrome 100.0.4896.60

Dominanța tehnologică a Google a permis gigantului să se extindă în aproape fiecare colț al World Wide Web, devenind cel mai performant.

Google Chrome este considerat în mare parte drept cel mai bun browser web disponibil în prezent. Browserul este ușor de utilizat, interfața de bază ghidează utilizatorii către destinația lor, fără a îi expune la probleme suplimentare. Doar câteva butoane de bază există pe bara principală de instrumente, oferind browserului o senzație simplificată care permite expunerea simplității sale.

Utilizatorii pot fixa blocuri de reclame, Gramamarly, Google Drive și zeci de alte suplimente și plugin-uri direct în bara de instrumente. Calitatea browserului este aproape inegalabilă, ceea ce îi permite să continue să fure utilizatorii altor opțiuni mai puțin eficiente.

Urmăriți B1TV.ro și pe