Google, colaborare cu firme nipone în proiectul automobilului autonom: Suntem foarte deschiși. Vorbim cu furnizori de piese precum și cu producători de autovehicule

Google, colaborare cu firme nipone în proiectul automobilului autonom: Suntem foarte deschiși. Vorbim cu furnizori de piese precum și cu producători de autovehicule

Google are în plan să colaboreze cu o serie de companii japoneze în proiectul său dedicat automobilului autonom, potrivit unui responsabil al companiei americane din industria IT pentru cotidianul nipon Nikkei, citat de AFP, notează Agerpres.

Compania nu deține însă uzine proprii, așa că grupul ar putea aloca subcontractorilor niponi unele echipamente și componente care vor fi necesare la realizarea proiectului automobilului autonom, a mai subliniat oficialul.

„Suntem foarte deschiși. Eu nu pot da numele companiei, dar vorbim cu furnizori de piese precum și cu producători de autovehicule”,  a declarat Astro Teller, coordonatorul laboratoarele Google X, divizia de inovație a companiei americane, potrivit cotidianului nipon, citat de agenția France Presse.

„Pentru noi, obiectivul este să ajungem la ‘zero morți’ în accidente rutiere și ca 1.000 de miliarde de dolari pierduți în fiecare an din cauza blocajelor în trafic să se îndrepte spre economie”, a adăugat sursa citată.

Potrivit lui Astro Teller, Google se va specializa în dezvoltarea de senzori și programe informatice, dar în cele din urmă se asociază pentru vânzarea către producători auto existenți.

Pentru cercetările sale efectuate în Statele Unite, Google utilizează prototipuri specifice și o flotă de automobile de serie ale unor producători precum Lexus, parte a grupului nipon Toyota, mai spune sursa citată.

Tags: