Google pierde un proces la Tribunalul General al UE în care contesta o amendă de 2,8 miliarde de dolari

Google pierde un proces la Tribunalul General al UE în care contesta o amendă de 2,8 miliarde de dolari
Foto: Hepta - DPA Images / Christoph Dernbach

Tribunalul General al Uniunii Europene a respins recursul Google privind o amendă de 2,8 miliarde de dolari a Comisiei Europene pentru că a oferit propriilor sugestii de cumpărături un avantaj ilegal în rezultatele căutării.

Amendă uriașă primită de Google

Comisia a amendat gigantul american de tehnologie în 2017 pentru că a direcționat în mod greșit vizitatorii către serviciul său de Cumpărături Google, în detrimentul concurenților europeni mai mici, scrie voanews.com.

Tribunalul a decis că „respinge în mare măsură” recursul Google și menține amenda după ce „a constatat că Google și-a abuzat de poziția dominantă, favorizând propriul serviciu de cumpărături comparative față de serviciile concurente”.

Google, care face, de asemenea, apel la alte două sancțiuni antitrust ale UE în valoare totală de 9,5 miliarde de dolari, a declarat că și-a modificat practicile în 2017 pentru a se conforma cu decizia Comisiei Europene.

„Abordarea noastră a funcționat cu succes de mai bine de trei ani, generând miliarde de clicuri pentru peste 700 de servicii de cumpărături comparative”, se arată în comunicat.

Companiile americane, anchetate în UE

La începutul acestui an, comisia a lansat anchete antitrust pentru a stabili dacă Google și Facebook suprimă concurența în sectoarele de publicitate clasificată și digitală. Comisia investighează, de asemenea, Apple în privința plăților și Amazon, un alt gigant tehnologic din SUA, din cauza temerilor că concurează în mod nedrept cu comercianții cu amănuntul independenți pe platforma sa cu propriile sale produse. Google a declarat că nu s-a hotărât dacă va contesta decizia de miercuri la Curtea Europeană de Justiție, cea mai înaltă instanță a UE.

Tags: