Google va plăti o amendă record, de 22,5 milioane de dolari, din cauza spionării browser-ului Safari Apple

Google va plăti o amendă record, de 22,5 milioane de dolari, din cauza spionării browser-ului Safari Apple

Google a acceptat să plătească o amendă record, în valoare de 22,5 milioane de dolari, pentru a încheia amiabil o investigaţie a Comisiei Federale pentru Comerţ a SUA privind încălcarea dreputurilor la intimitate ale utilizatorilor browser-ului de internet Safari al Apple, arată Bloomberg.

Comisia a acuzat Google că a indus în eroare consumatorii şi a încălcat prevederile unui document semnat de grup anul trecut, când a introdus cookie-uri în browser-ul Safari, trecând peste sistemul de protecţie al softului Apple, pentru a urmări comportamentul în căutările pe internet.
       
Amenda record în această privinţă trimite un mesaj clar tuturor companiilor aflate sub incidenţa unei decizii a comisiei privind dreptul la intimitate. Nu contează cât de mari sau mici, toate companiile trebuie să respecte deciziile comisiei şi să-şi ţină faţă de consumatori promisiunile privind intimitatea sau vor ajunge să plătească de mai multe ori cât i-ar fi costat să respecte regulile în primă fază„, a spus preşedintele comisiei, Jon Leibowitz.