Google va șterge datele din istoricul de localizare pentru vizitele la clinicile de avorturi

Google va șterge datele din istoricul de localizare pentru vizitele la clinicile de avorturi
Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”. Sursa Foto: flickr.com

Google va șterge datele de localizare care arată când utilizatorii vizitează o clinică de avorturi, a declarat compania, îngrijorată că astfel de urme digitale ar putea informa forțele de ordine dacă o persoană întrerupe o sarcină în mod ilegal.

Google nu va oferi autorităților nicio informație despre datele digitale ale clienților săi

Pe măsură ce legile statale care limitează avorturile se instalează în SUA, după ce Curtea Supremă a SUA a decis luna trecută că acestea nu mai sunt garantate de Constituție, industria tehnologică se teme că poliția ar putea obține mandate pentru a afla istoricul digital al clienților, geolocalizarea și alte informații care dezvăluie planurile în legătură cu sarcinile.

Google a declarat că va continua să riposteze împotriva cererilor de date necorespunzătoare sau prea largi din partea guvernului, fără a face referire la avort.

Locurile sensibile, inclusiv centre de fertilitate, clinicile de avort și centrele de tratament pentru dependență, vor fi șterse la scurt timp după ce au fost căutate cu ajutorul Google.

Urmăriți B1TV.ro și pe