„Homo robocopus”. Franța și China folosesc ingineria biologică pentru a dezvolta supersoldați

„Homo robocopus”. Franța și China folosesc ingineria biologică pentru a dezvolta supersoldați
Foto: Hepta - Capital Pictures / CAP/RFS

După China, și Franța a intrat în cursa pentru crearea de trupe terminatoare de soldați care pot fi „crescuți pentru a ucide”, arată un raport citat de New York Post.

„Homo robocopus”, o nouă specie de soldați

Noua specie de soldați, supranumită „homo robocopus”, ar putea să modifice ADN-ul pentru a le oferi militarilor viteză și forță sporite, precum și robotică.

De asemenea, francezii vor să amplifice „capacitățile fizice, cognitive, perceptive și psihologice” și ar putea permite urmărirea locației sau conectivitatea cu sistemele de arme și alți soldați. De altfel, Franța a investit în dezvoltarea unor tratamente pentru a menţine trupele treze pe perioade lungi de timp şi pentru a combate stresul, dar și intervenţii chirurgicale pentru a îmbunătăţi auzul.

Noii soldați ar putea avea microcipuri cerebrale care sporesc activitatea creierului, ochi bionici cu viziune în infraroşu şi pe timp de noapte, superauz, implanturi cyborg pentru monitorizarea eficienței în luptă, membre îmbunătăţite pentru o forţă sporită, capacitate de respirație sub apă ore în șir și imunitate la durere.

Cum schimbă tehnologia războiul

„Am ajuns acum la punctul în care am putea manipula ADN-ul oamenilor pentru a le crea mai multă forţă și rezistență, exact cum facem cu animalele”, a susținut profesorul Michael Clarke.

La rândul său, profesorul de strategii de război Sir Lawrence Freedman a vorbit despre cum se schimbă războiul sub impactul tehnologiei: „Sunt oameni care se întorc în luptă făcând lucruri pe care nu ar fi fost capabili să le facă înainte, datorită protezelor îmbunătăţite. Puteţi folosi ochelari Google, există o mulţime de lucruri pe care le puteţi face acum cu un soldat modern. El e mult mai eficient decât erau soldații în trecut. De asemenea, tot mai des se folosesc dronele și a vehiculele autonome”.

De altfel Future of Defense Task Force (FDTF), o comisie specială înființată în octombrie 2019 în Congresul Statelor Unite, a întocmit un raport în care a subliniat că războiul nu se va mai purta prin metodele tradiționale. Modul de desfășurare a conflictelor va fi schimbat radical de progresele înregistrate în dezvoltarea inteligenței artificiale, a computerelor cuantice, a sistemelor spațiale, a armelor cibernetice, a biotehnologiei și a războiului electronic.

Comisia Future of Defense Task Force (FDTF) a explicat faptul că dezvotarea inteligenței artificiale „va afecta literalmente fiecare aspect al societății” și că țara care va domina acest sector practic va avea puterea asupra întregii lumi. Experții din FDTF au mai precizat că biotehnologia poate fi utilizată pentru a spori eficacitatea în luptă a personalului militar.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori