Ministrul Alexandru Petrescu nu ţine cont de avertismentele americanilor şi include Huawei la licitaţia pentru licenţele 5G

Ministrul Alexandru Petrescu nu ţine cont de avertismentele americanilor şi include Huawei la licitaţia pentru licenţele 5G
Sursă foto: Hepta.ro

România nu ţine cont de afirmaţiile preşedintelui american Donald Trump care le-a cerut aliaților săi să interzică prezența tehnologiilor Huawei la licitațiile pentru rețelele 5G, atenționând cu privire la riscul de spionaj, şi va include compania chineză în licitaţia pentru achiziţia licenţelor 5G.

„Investiţiile necesare în această nouă tehnologie sunt foarte mari şi trebuie să ţinem cont de acest lucru şi să facem licitaţia cât mai atractivă posibil”, a arătat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor, pentru Bloomberg.

Reamintim că, la finele lunii mai, Guvernul american a decis să impună restricţii Huawei, acuzând cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii că este vulnerabil la implicarea în activităţi contrare cu securitatea naţională sau cu interesele în domeniul politicii externe.

Deşi această controversă a permis rivalilor Huawei, firmele europene Nokia şi Ericsson, să câştige unele contracte, răspunsurile venite din unele state est-europene la avertismentele lansate de Trump au fost mai modeste. De exemplu, Guvernul de la Budapesta, care va demara luna viitoare licitaţia pentru frecvenţele 5G, consideră Huawei drept un „partener strategic”.

Urmăriți B1TV.ro și pe