David JP Phillips, professional speaker, la iCEE.fest 2019 : “Un banal obiect îți poate crește prețul cu 6258% datorită unui singur lucru. Iar acesta este povestea”

David JP Phillips, professional speaker, la iCEE.fest 2019 : “Un banal obiect îți poate crește prețul cu 6258% datorită unui singur lucru. Iar acesta este povestea”

EXCLUSIV ONLINE // În cadrul evenimentului iCEE.fest 2019 David JP Phillips, professional speaker, a discutat despre “știința magică a povestirii”, un proces prin care valoarea obiectelor sau a produselor poate fi crescută substanțial pe baza unor povești atașate acestora care neutralizează gândirea critică.

“De ce ai vrea să plătești mai mult pentru un obiect? De ce ai vrea să dai, de exemplu 10 milioane de dolari pentru geaca lui Michael Jackson, comparativ cu o geacă similară pe care o găsesti la un banal magazin cu 50 de dolari? Vă spun eu de ce. Se întâmplă acest lucru pentru că geaca respectivă poartă cu ea povestea lui Michael Jackson. Plătești mai mult din cauza poveștii.

Un banal obiect care costă să spunem 62 de dolari își poate crește prețul cu6258%, datorită unui singur lucru. Iar acesta este povestea. Dacă aveți un produs, un serviciu, o idee și atașați o poveste acelei idei valoarea va crește imediat”, a explicat David JP Phillips.

Acesta a dezvăluit care este valoarea pieței poveștilor atașate produselor: “În fiecare an se plătește câte 11,5 miliarde de dolari doar în SUA pentru a plasa o poveste obiectelor”.

Cum se explică acest succes care determină creșterea valorii obiectelor și produselor? David JP Phillips a explicat că la baza “magiei” se află factori pshihologici preciști.

“Avem instincte, emoții și logică. Ceea ce face o poveste bună este să neutralizeze gândirea critică. E ca atunci când te îndrăgostești. Când faci asta se întâmplă exact e ca atunci cand ascuți o poveste bună, pentru că îți reduce gândirea critică. Asta trebuie să facă o poveste pentru a avea un efect psihologic imediat și pentru a accentua latura emoțională”, a explicat David JP Phillips.

Festivalul iCEE.fest: Upgrade 100 are loc joi și vineri în București, la mall Băneasa. Noul concept al cunoscutului festival iCEE.fest, numit acum UPGRADE 100, aduce în capitala României peste 180 de experți independenți în transformările provocate de internet si tehnologie precum si giganți globali ai industriei digitale, scrie start-up.ro

Festivalul iCEE.fest: UPGRADE 100 oferă celor peste 3.000 de participanți de anul acesta, veniți din peste 10 țări, două scene principale și patru specializate, la care se adaugă evenimente private de business, mai arată sursa citată.