În curând, Alexa va citi oricui povești cu vocea unei persoane dragi – chiar dacă aceasta este moartă

În curând, Alexa va citi oricui povești cu vocea unei persoane dragi - chiar dacă aceasta este moartă
Alexa ar putea în curând să poată imita vocea celor plecați dintre noi, sursă foto: captură YT

Amazon spune că dorește să „facă astfel încât amintirile să dureze” – dar tehnologia intră într-o zonă controversată, cu potențial de abuz.

Alexa, poate bunica să termine de citit Vrăjitorul din Oz?

Alexa ar putea în curând să poată imita vocea celor plecați dintre noi indiferent că spune o poveste sau întreabă ce muzică vrei să asculți. Vestea vine după discuția despre inteligența artificală de la Google, despre care un inginer a afirmat că este sensibilă și că poate exprima gânduri și sentimente.

Miercuri, la o conferință din Las Vegas, un segment video a prezentat un copil care a întrebat: „Alexa, poate bunica să termine de citit Vrăjitorul din Oz?”. O clipă mai târziu, Alexa a confirmat că poate să facă asta și și-a schimbat vocea.

Ea a vorbit calm, mai puțin robotizat, părând să semene cu bunica celui mic. Dar Amazon pare că se aruncă într-un domeniu al tehnologiei care este încă minuțios cercetată atât pentru potențialele ei beneficii cât și pentru abuzuri. Unii se tem că această nouă caracteristică ar putea fi folosită pentru a propaga inclusiv falsuri politice.

Urmăriți B1TV.ro și pe